Acció col·lectiva a Sabadell per reclamar lloguer social al BBVA

Una quarentena de famílies han lliurat les peticions a l’oficina del carrer Alfons XIII de Sabadell | L’entitat els ha rebut un per un i els ha segellat la petició

Cua a l'oficina del BBVA al carrer Alfons XIII
Cua a l'oficina del BBVA al carrer Alfons XIII | Albert Segura
NacióSabadell
07 de març del 2016
Actualitzat a la 13:58h
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell ha dut a terme aquest mati una acció col·lectiva per reclamar al BBVA que concedeixi lloguers socials. La plataforma ho ha fet a l’oficina del carrer Alfons XIII, amb un format que s’allunya de les grans accions reivindicatives que solen dur a terme amb ocupacions d’oficina.
 
Una quarentena de famílies han fet cua a la porta de l’oficina, on hi han entrat d’un en un per lliurar la documentació corresponent a la sol·licitud, i n’han sortit amb una còpia segellada conforme l’entitat els informa que estudiaran el seu cas. “Es tracta de famílies que ja ocupen actualment pisos de la propietat del BBVA, d’aquesta manera es demana regular la seva situació, després que l’entitat es va comprometre a estudiar els casos per a lloguers social”, ha explicat Cristina Castaño, membre de la PAH.
 
L’acció s’emmarca en la campanya BBVA Respon que les PAH catalanes estan duent a terme arreu del territori amb la finalitat de fer pressió a l’entitat bancària a què cedeixi els seus habitatges vuits a lloguer social. En la darrera reunió de la PAHC per abordar la situació de desnonaments a Sabadell, el col·lectiu assegura que dels deu previstos a la ciutat set corresponien al BBVA.
 

Una de les afectades, implint el formulari. Foto: Albert Segura