Can Capablanca celebra els seus 15 anys de vida

Moment del dinar a La Quartera
Moment del dinar a La Quartera | Can Capablanca
Redacció
07 de març del 2016
Can Capablanca ha celebrat aquest cap de setmana els actes incials per commemorar el 15 aniversari del seu naixement. El col·lectiu ha dut a terme un acte aquest dissabte on hi han pres part la diputada de la CUP Anna Gabriel i el el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Amb un centenar de persones, segons l'organització, i sota el lema 15 anys encenent lluites, es va presentar Can Capablanca "com un projecte de projectes, amb tant sentit com lluites de les quals participa i acull". La Quartera ha acollit la trobada, amb una desena de parlaments de diverses persones, projectes i col·lectius en què es s'ha refermat el seu paper de referència per ser seu de lluites populars. "La gent més jove no ens imaginem un Sabadell sense Can Capablanca", assenyala en paraules de Marta Cascales, d'Arran.

Jordi Cuixart, soci des de fa una dècada del projecte, destaca "el paper del Casal com a exemple de projecte que eixampla el moviment a través del seu compromís diari", mentre que Anna Gabriel destaca els casals com a "projectes de base, aquelles estructures d'estat imprescindibles que són els casals".

La celebració del 15 anys segueix, amb la 14ena Calçotada Popular el proper 12 de març a la plaça del Treball, i la marató musical també pels 200 programes del PIMPAMPUM, programa de música combativa de Ràdio Trama, que comptarà amb 8 grups que s'ajunten de nou expressament per aquest esdeveniment, com ara els sabadellencs Andreu i els Rumberus, Xot o Catiuska.