El PP denuncia que Sabadell ha estat 3 dies sense grua

Asseguren que hi ha hagut incidents difícils de resoldre per aquesta situació | És conseqüència del procés de remunicipalització del servei | La UGT assegura que 11 persones aniran al carrer

La grua municipal de Sabadell
La grua municipal de Sabadell | Arxiu - C's
Redacció
05 de març del 2016
El portaveu del grup municipal del Partit Popular de Sabadell, Esteban Gesa, denuncia que la ciutat de Sabadell ha estat tres dies sense servei de grua municipal. Gesa assegura que aquest fet ve donat pel procés de remunicipalització de la grua, i que, segons la UGT, provocarà que 11 persones perdin els seus llocs de treball.
 
Gesa apunta que en el procés de remuniciaplització, hi va haver un buit en què la ciutat no va disposar de grua municipal, després que es liquidés el contracte amb l’empresa privada que fins ara prestava el servei, Dornier SA. “Hi ha hagut accidents, s’ha hagut de retirar dos cotxes que han xocat, casos d’alcoholèmia, i la Policia Municipal no ha pogut fer la seva feina, i es diu que era perquè els nous vehicles no tenien l’assegurança al dia”, explica.
 
El popular considera “inacceptable” que en una ciutat de més de 200.000 habitants s’hagi viscut aquesta circumstància, un fet sobre el qual, però, el govern municipal encara no s’ha pronunciat.
 
La UGT alerta que 11 treballadors aniran al carrer
 
Pel seu cantó, la secció sindicat de la UGT a l’Ajuntament de Sabadell adverteix que la gestió directa del servei de la grua municipal comportarà l’acomiadament d’onze treballadors, concretament vuit gruistes i tres inspectors. En un comunicat, detallen que el consistori ha obert un procés de contractació de nou personal a través del SOC pel procediment d’urgència, als quals s’hi han afegit agents de la Policia Municipal que deixaran de fer les funcions que desenvolupaven fins el dia d’avui, expliquen.
 
En aquest sentit, el sindicat es mostra a favor de recuperar la gestió directa dels serveis externalitzats, però sense que això tingui incidència en les plantilles, que proposen que siguin absorbides per l’Ajuntament en lloc d’enviar treballadors a l’atur.