Una vintena d'avions es donen cita a Sabadell en la Festa del Cel 2015

per Redacció, 13 d'abril de 2015 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge de la roda de premsa de presentació de la Festa del Cel. Foto: Albert Hernández


L'Aeroport de Sabadell acollirà el 19 i 20 de setembre una exposició d'aeronaus en el marc de la celebració de la Festa del Cel 2015. La proposta inclourà un total de 23 exemplars entre els que destaquen diversos avions militars com el AV8B Harrier de l'Armada, el Boeing Chinook de l'Exèrcit de Terra o el Eurocopter Tirgre; i d'altres de civils com el Consolidated Catalina. Aquests aparells participaran en l'exhibició aèria que es durà a terme a la platja del Varador de Mataró. 


L'Aeroport de Sabadell es convertirà en aparcament i punt de trobada de la meitat dels aparells que participaran en les dues exhibicions que es duran a terme en el marc de la Festa del Cel 2015 a la costa mataronina. Després que la primera edició estigués marcada per la pluja, el mal temps i els constants canvis a la graella, els organitzadors confien que enguany pugui quadruplicar-se la xifra de participants, assolint les 260.000 persones. 

Una de les grans atraccions d'aquest any serà la Patrulla Águila, la degana de les patrulles acrobàtiques de l'Exèrcit de l'Aire. El director de la Festa del Cel, Daniel Ventura González, ha explicat que es tracta "d'una de les patrulles d'exhibició més importants del món". 


A banda, tres aeronaus militars s'incorporen a la graella d'aquest any: l'F-18 de l'Exèrcit de l'Aire, un AV8B Harrier de l'Armada i el Boeing Chinook de l'Exèrcit de Terra, aquests dos últims podran visitar-se en l'exposició que tindrà lloc a Sabadell.

Pel que fa a les patrulles civils, hi participarà l'històric avió PBY-5 Catalnia, que és un hidroavió de 30 metres d'envergadura que servia a les tropes americanes per a rescatar les tripulacions del Pacífic durant la II Guerra Mundial. D'altra banda, també es programarà un espectacle aeri de capvespre amb la patrulla acrobàtica AeroSparx Team.

 

 

Participació