La recollida d'oli augmenta un 10% al Vallès Occidental

El Consorci ha recollit prop de 71.000 kg d'oli de cuina l'any 2015

Un contenidor d'oli instal·lat a Barberà
Un contenidor d'oli instal·lat a Barberà | CRVOCC
Redacció
04 de març del 2016
Des de la instal·lació dels primers contenidors taronges pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental el 2009, la recollida d’oli usat a la comarca ha passat de prop de 6.000 kg del primer any fins a gairebé els 71.000 kg recollits el 2015.

L’increment anual és degut a la major col·laboració de la ciutadania i la incorporació de nous contenidors que ha impulsat el Consorci en els darrers anys en col·laboració amb els Ajuntaments.

Actualment el Servei Comarcal de Recollida d’oli compta amb 111 contenidors ubicats a 17 municipis del Vallès Occidental.

El 2015 cadascun dels contenidors taronja va recollir 750 Kg d’oli de promig. El contenidor que més oli recull és el del Mercat de Serraparera a Cerdanyola, que acumula 3.861 kg d’oli usat l’any.

El Consorci de Residus preveu que el nivell reciclatge d’oli domèstic a la comarca continuï en augment i s’aconsegueixi arribar als 100.000 kg d’oli en els propers anys, amb la posada en marxa de nous contenidors.

Els contenidors al carrer donen servei a 649.432 habitants del Vallès Occidental, amb un promig de 0,20 kg d’oli per persona, ràtio que demostra que queda molt camí per recórrer en la recollida d’oli. Els ciutadans i ciutadanes també poden dipositar l’oli de cuina a les deixalleries de la comarca, l’any passat, la quantitat d’oli de cuina que els ciutadans van reciclar també va augmentar un 21%, arribant als 55.000 kg d’oli recollit.

Segons ha explicat el president del Consorci, Ricard Torralba, “volem ampliar el servei amb més contenidors a tot el Vallès, encara hi ha feina per fer, però la valoració és positiva, cal arribar al ciutadà i posar-li els mitjans per aconseguir la màxima participació en la recollida d’oli i les altres fraccions”.