​El PSC alerta de la saturació de les Oficines de Treball de Sabadell

Els socialistes reclamen solucions

Ana González
02 de març del 2016
El PSC de Sabadell demana a la Generalitat solucions per a la saturació a la qual es troben les Oficines de Treball del municipi. Segons la formació, l'oficina del carrer de Sardà sobrepassa el miler de demandants per tècnic, mentre que la del carrer d'Alfons XIII supera els 800, tot i que l'Organització Mundial del Treball recomana una proporció de 85 per cada tècnic. 

"No pot ser que el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) no arribi a destinar ni 300 euros l’any a cada aturat", ha lamentat el diputat Pol Gibert, qui ha recordat que Govern destina més recursos a subvencionar escoles de l'Opus Dei que a polítiques actives per als aturats. El també portaveu socialista a la Comissió Parlamentària de Treball creu que "les continues retallades de pressupost, plantilla i programes dels darrers anys han desmantellat part del servei, i només l’esforç dels professionals l’ha mantingut en peu".

Per això, Gibert reclama millorar els recursos i incrementar la plantilla, especialment a Sabadell. 

Moció del PSC

El grup municipal del PSC ha presentat una moció a per a la millora de l’ocupabilitat de les persones aturades. El document reclama a la Generalitat estructurar els serveis públics d'ocupació amb una organització bàsica de servei garantit, que arribi als nivells europeus d'un assessor per cada 80 demandants. En aquest sentit, proposen a l'Ajuntament de Sabadell i a la Generalitat impulsar l'estratègia territorial de concertació per coordinar les polítiques d'ocupació.


El text també proposa a la Generalitat que tota persona desocupada disposi d’un itinerari personalitzat d’inserció amb servei d’orientació específic, formació o programa d’ocupació orientat a la seva inserció laboral i a la millora de la seva ocupabilitat. 

En el cas de les persones sense graduat de secundària, demanen que disposin d’un pla d’actuació específic que els permeti obtenir les competències bàsiques per accedir a la formació professional.