Alerta per l'enverinament de gossos i l'aparició de carn amb claus a Sabadell

S’han detectat al barri dels Merinals | Es sospita de l’ús de substàncies mescaldes amb claus i agulles

Vòmit d'un dels gossos afectats amb claus i agulles
Vòmit d'un dels gossos afectats amb claus i agulles | APGS
Redacció
02 de març del 2016
Actualitzat el 03 de març a les 16:12h
Els propietaris de gossos del barri dels Merinals estan en situació d’alerta davant la proliferació de casos de gossos enverinats en aquesta zona de Sabadell. En el darrer més s’han registrat un mínim de quatre casos, un dels quals va acabar amb la mort de l’animal.
 
El col·lectiu Propietaris de Gossos de Sabadell ha posat el cas sobre la taula, després que en les darreres setmanes s’hagi registrat diversos casos en què els amos dels animals han trobat elements que haurien provocat l’enverinament de les seves mascotes. En un dels casos, un jove va detectar que el seu gos anava a menjar un tros de carn, quan va veure que a l’interior hi havia trossos de vidre.
 
Més endavant, una noia va haver de dur el seu gos al veterinari perquè no va ser a temps de retirar el tros de carn. En aquella ocasió, l’animal va menjar-se un tros que contenia agulles de cosir i claus de fins a 4 centímetres, fet pel qual li van provocar el vòmit i ho va treure tot. La noia va interposar una denúncia davant la Policia Municipal, després que a la clínica veterinària li van confirmar que havia ingerit cargols i una substància verinosa, sense poder determinar-ne la composició exacta.
 
Els casos registrats, als quals s’hi sumen d’altres, on en una ocasió l’animal va morir, van passar tots al voltant de la zona dels edificis del Grup Arraona, al barri dels Merinals. Per aquest motiu el col·lectiu de propietaris de gossos demanen als usuaris que si detecten aquestes substàncies a la calçada o als parterres no els retirin, que en facin fotografies i avisin la policia, i que posteriorment els enviïn un correu a propietarisgossossbd@gmail.com per posar en comú els casos.