Un gronxador per reaprofitar els arbres caiguts a Can Deu

Es reciclarà el material caigut durant la ventada de 2014 | EL projecte arriba de la mà d'ESDI

La guanyadora del concurs amb els representants del projecte
La guanyadora del concurs amb els representants del projecte | Esdi
Ana González
01 de març del 2016
Actualitzat a les 11:37h
Un gronxador fet amb fusta dels arbres caiguts al bosc de Can Deu durant la ventada. Aquesta és la proposta del projecte que uneix l'Escola Superior de Disseny ESDI, el Gremi de la Fusta i l'Escola Industrial de Sabadell per reaprofitar el material caigut durant l'episodi de vent del desembre del 2014.

Alumnes del centre han treballat el disseny d'aquest gronxador, que ha de ser apte per ser penjat d'un arbre o bigues i s'ha de poder elaborar amb la fusta de pi blanc dels arbres caiguts al bosc de Can Deu. Finalment l'estudiant Judit Moreno ha estat la guanyadora amb la seva proposta "swing", que es reproduirà al XXIV Concurs de Fusteria i Ebenisteria de Sabadell.

El projecte, fruit d'un conveni a tres bandes, neix com una oportunitat “de posar en valor la fusta Km 0” i afavorir la sostenibilitat i l'ecologia, ha explicat el president del Gremi de la Fusta, Carles Montesinos. Les especificitats del gronxador es donaran a conèixer el dia del concurs, que tindrà lloc el 18 de març i en el qual Moreno formarà part del jurat.