Els treballadors del Taulí mantenen el pols amb la direcció

Els empleats allarguen les protestes per cobrar les pagues endarrerides | S'han concentrat diàriament durant tot el febrer i ara ho faran setmanalment

Protesta de treballadors del Taulí davant l'hospital
Protesta de treballadors del Taulí davant l'hospital | María Belmez
María Belmez
29 de febrer del 2016
Els treballadors de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell han anunciat que allargar les protestes per exigir el cobrament de les pagues extres endarrerides des del 2012 ja que després d'un mes de mobilitzacions diàries no han aconseguit el compromís per escrit de la direcció sobre quan rebran aquests diners. Aquest dilluns s'han reunit per vint-i-novena vegada aquest febrer al hall de l'hospital des d'on han reclamat un compromís escrit pel cobrament però aquest cop han fet també una cassolada fins a l'edifici de la Salut, on estan els despatxos de la direcció del centre.

El president del comitè d'empresa, Jorge Serrano, ha lamentat que la resposta de la direcció a les protestes ha estat "la de sempre": "dir que no arriba cap paper signat des de la Generalitat dient que poden pagar". Els treballadors estan pendent de cobrar un 76% de la paga de Nadal del 2012, un 23% de la del 2013 i un 32,5% de la del 2014.

Els treballadors s'han concentrat al hall de l'hospital on la lluita és ben visible a través de pancartes i els papers del compte enrere per exigir el compromís per escrit pel cobrament que van iniciar l'1 de febrer. Posteriorment, una cinquantena de facultatius han fet una cassolada fins a l'edifici de la Salut, on han llegit un manifest i han tornat a entregar la petició per escrit a la direcció explicant la seva reivindicació.

Serrano ha lamentat que en aquest mes s'ha produït alguna trobada amb la direcció però que eren reunions ordinàries i que en les mateixes no s'han aconseguit avenços en la matèria. "La resposta sempre és la mateixa, que no hi ha paper i que no poden pagar perquè sortiria del pressupost", ha dit. A més, ha denunciat que tampoc saben si cobraran la paga del 2012 com ho faran els funcionaris ni si se'ls aplicarà l'1% d'augment del sou anunciat per la Generalitat. 

El president del comitè d'empresa ha explicat que després d'un mes de mobilitzacions diàries ara començaran "un pla B" en el que les mobilitzacions seran setmanals ja que ha reconegut que "és difícil" mantenir una mobilització cada dia. Aquestes noves protestes seran de tot tipus i la primera serà una paella popular el proper dimecres. "Seguirem reivindicant el que és nostre perquè ho hem treballat", ha sentenciat.