Troben adoptant per a un gos de la Policia Municipal jubilat

L'animal patia epilèpsia i no podia seguir fent la seva feina | El seu nou amo ha rebut instruccions de com tractar-lo després de 5 anys de servei

En Brutus ha trobat una nova llar
En Brutus ha trobat una nova llar | APGS
Redacció
29 de febrer del 2016
Actualitzat a les 7:42h
Els gossos policia també es jubilen, un fet que molts ciutadans desconeixen, i la pregunta és, un cop arriben al final del seu cicle de servei al cos, què fan? Aquesta és la situació que ha viscut en Brutus, un gos que els últims cinc anys ha troballat per la Policia Municipal de Sabadell.

Recentment, en Brutus ha tingut dos atacs d'epilèpsia, motiu pel qual el cos va haver de buscar-li una sortida. Va ser llavors quan es van posar en contacte amb l'Associació de Propietaris de Gossos de Sabadell i l'associació ASPA per trobar-li una nova llar.

La Unitat Canina de la Policia Municipal de Sabadell es caracteritza per tenir tots els seus gossos procedents d'adopció, la mateixa situació que va viure en Brutus, que quan tenia un any de vida la seva família se'n va desprendre. Ara, el gos ha trobat una nova llar de la mà de l'Emilio, que l'ha acollit a casa seva.

Després de cinc anys de servei al cos local, els agents han passat tota una setmana acompanyant l'animal per ensenyar-li a l'Emilio l'obediència bàsica que en Brutus ja coneix, i donar-li les claus en matèria d'alimentació i salut. El cos, a més, ha lliurat al nou propietari el TIP, l'identificador oficial que el gos ha dut durant tot els seus anys de servei. 

Els membres de les associacions animalistes han celebrat l'exemple que s'ha donat amb l'adopció de l'animal, un exemple del futur que tenen per davant els membres de les Unitats Canines dels cossos policials un cop ja són massa grans o pateixen algun tipus de malaltia que els dificulta seguir desenvolupant la seva feina a ple rendiment.
 

L'Emilio rep en Brutus per part d'un agent. Foto: APGS