Arrenca una nova edició del BRAM!

Redacció
26 de febrer del 2016
Aquesta tarda obre portes la 8ena edició de la Mostra de Cinema BRAM! de Castellar del Vallès, que en aquesta ocasió comptarà amb la presència de l’actriu i directora Sílvia Munt i el director Agustí Villaronga. La cita, que s'allargarà fins el 8 de març, comptarà amb el documental de Munt, La granja del Pas, que inaugurarà la mostra, un documental que explica la feina de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sabadell i la realitat de les persones que pateixen desnonaments.

L’organització de la mostra, formada per cinquè any consecutiu per una comissió amb membres del Club Cinema Castellar Vallès (CCCV) i l’Ajuntament de la vila, ha previst enguany un total de 21 activitats. La programació aposta novament pel cinema independent, d’autor i d’arreu del món premiat en festivals. A més, enguany hi haurà una presència destacada de títols catalans i espanyols (fins a 8) i una major presència de convidats.

Castellarencs de cine

El BRAM! també apostarà enguany per reconèixer el treball de castellarencs vinculats professionalment al setè art en el marc d’una secció titulada “Castellarencs de cine”: la muntadora Teresa Font, el director de fotografia Albert Pascual, l’actriu Montse Germán, i el director Pere Joan Ventura. Tots quatre també seran presents a la mostra per explicar la seva feina i presentar els seus respectius treballs: L’adopció, Segon origen, Sonata per a violoncel i No estem sols.

A més, es donarà cabuda a produccions locals en una sessió que durà per títol “Mix castellarenc”. Serà el dilluns 29 de febrer, i projectarà El 9N a Castellar, audiovisual de Joan Vives sobre com es va viure la consulta del 9 de novembre de 2014 a la vila; un curt del castellarenc Jaume Clapés titulat És tan dura la vida; Quan un poble diu prou, un muntatge d’Oriol Font de l’any 2004 sobre els incidents feixistes que va viure Castellar fa uns quants anys; o el tràiler del documental Sole survivor, de Cèlia Novis, un documental sobre la immigració espanyola als Estats Units.