Sabadell presenta les línies estratègiques dels pressupostos de 2016

L’alcalde assegura que són els que millor s’ajusten a les necessitats reals de la ciutat | L’objectiu és potenciar les prioritats de transformació del municipi

Presentació de les línies estratègiques dels pressupostos de Sabadell
Presentació de les línies estratègiques dels pressupostos de Sabadell | Albert Segura
26 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:34h
El govern de Sabadell ha presentat aquest migdia les línies estratègiques dels pressupostos d’aquest any 2016, que es duran a ple el proper 18 de març en sessió extraordinària. Es tracta dels primers comptes que l’executiu local presenta aquest mandat, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats reals de Sabadell i amb l’esperit de potenciar les prioritats de transformació de la ciutat.
 
La presentació s’ha fet en roda de premsa, on l’alcalde, Juli Fernàndez, ha presentat els pilars estratègics dels comptes en companyia dels tres tinents d’alcalde. Amb un compte total de 182.298.040 euros, hi ha un increment respecte el pressupost de 171.610.000 euros de l’any passat. Concretament, els comptes pivoten sobre les necessitats socials, les necessitats de la ciutat i els passos per a fer de Sabadell una ciutat líder.
 
“El pressupost centra les seves prioritats en la transformació de la ciutat i en les necessitats de la gent”, assegura l’alcalde, que destaca la creació de 26 noves places amb la cobertura de totes les vacants que hi havia a l’Ajuntament en els àmbits de la Policia Municipal, intervenció, assessorament jurídic i àmbit social. A més, s’assumeix l’increment d’un 1% en el conveni del capítol 1 (personal) i s’incorpora la paga extraordinària pendent de 2012.
 
Necessitats socials: 39,4 milions d’euros
 
La partida d’aquest any destinada a aquesta àrea compta amb 14,3 milions destinats a Educació, amb un pla a l‘entorn dels centres de a ciutat, mentre que 13,9 milions s’aplicaran a un pla de xoc en l’àmbit d’acció social.
 
Salut s’endú una partida de 1,7 milions, mentre que l’atenció a les persones en atur compta amb 6,5 milions i habitatge 2,8 milions.
 

 
Necessitats de la ciutat: 74,7 milions d’euros
 
Hi ha increments en les partides destinades a àmbits com la dignificació de l’espai públic, amb 22,5 milions (entre les quals figura les obres del Parc del Nord o el Parc de les Aigües), o la neteja de la ciutat, amb 27,1. La planificació del model de ciutat compta amb 5 milions, mentre que l’àrea de sostenibilitat disposa de 7,2 milions i el desplegament de la policia de proximitat (arribant a una plantilla al cos de 250 agents).
 

 
Ciutat líder: 30 milions d’euros
 
“L’objectiu passa per recuperar els valors que ens feien anar amb el cap ben alt”, ha explicat Fernàndez. Per aquest motiu es destinen 8,7 milions a transparència i administració eficient i participació, així com 3,1 milions per fomentar el comerç i l’empresa locals a través d’un pla de dinamització de polígons o un foment de les relacions internacionals, a més de posicionar Sabadell en el mapa turístic català.
 
A més es destinen 7,8 milions en accions culturals, com ara fomentar La Vela de L’Estruch com a referent cultural, així com destinar 7 milions a Esports o 3,3 a potenciar els drets de la ciutadania.