​Gerard Aledo Muñoz (Animal): «Volem crear el nostre so»

Animal acaba de publicar "Més enllà de les paraules"

Gerard Muñoz al Parc de les Morisques de Sant Quirze
Gerard Muñoz al Parc de les Morisques de Sant Quirze | Ana González
Ana González
28 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:40h
Animal irromp en el panorama musical català directament des de Sant Quirze del Vallès. Aquest febrer han publicat el seu primer disc, però al darrere hi ha músics que aporten una llarga experiència. I d'experiències parla aquest treball, del qual hem conversat amb Gerard Aledo Muñoz, veu i lletrista d'aquest projecte que assegura ha aterrat per quedar-se.

Animal és la suma de les lletres de Sr. Smizz amb una banda de set músics. Artistes que aporten la creació dels seus instruments a lletres que parlen de sensacions, experiències personals, instints.. barrejats amb la força instrumental i, com diu Muñoz, "canyera".

Així és "Més enllà de les paraules", aquest primer treball que neix de la col·laboració. 

- D'on surt Animal?

- L'Ermengol Mayol i jo vam col·laborar en una cançó per al poble. D'aquí va sorgir la idea de fer alguna cosa junts, i una cançó va portar a un disc i a Animal.

- I com està funcionant aquest projecte? 50.000 visites a Youtube del videoclip de "Només amb tu" no està malament per a la primera setmana.



- Doncs va bé, es comparteix, es reprodueix en streaming, té bons comentaris i ja tenim programats uns quants concerts per escalfar motors abans de la presentació oficial a la Sala Bikini de Barcelona dins el Guitar Festival, el 21 de maig. També hi serem al Canet Rock.

- Promocionar un disc és la part menys romàntica de la música?

- El món de la música ha canviat molt amb la irrupció de les xarxes socials, però no és millor ni pitjor. Fa anys que treballem a la música, però encara hi ha nervis quan et puges a un escenari. Saps que has de complir i estem ansiosos per tocar, per ensenyar el que hem fet.

- Parlant de la part menys romàntica... Es pot viure de fer música?

- S'ha de tenir temps. És un tema més anímic. Fer allò que et creus. Pot semblar un tòpic però s'ha de treballar d'allò que t'agrada. Evidentment temes com el 21% d'IVA cultural no ajuden gaire, però si t'agrada el que fas al final pots sortir-te'n.

- I què és el que feu vosaltres?

- Fem pop festiu. Pop amb reggae, soul, funk... mestissatge, fusió.

- Què espereu d'Animal i "Més enllà de les paraules"?

- Intentarem guanyar un lloc al panorama musical. Volem crear el nostre so, una música, fer més discos, arribar a la gent. Volem que la gent gaudeixi, que per uns instants deixi de pensar en tot el que hi ha fora, que gaudeixi per uns moments. Per això el títol del disc, gaudeix el que sents i no el que et diuen.

- Com veus aquest panorama musical?

- Hi ha molt moviment a Catalunya, molta diversistat i això és bo. Els meus referents són músics com Bob Marley, Michael Jackson, Amy Winehouse, Bruno Mars, Mumford & Sons, Aṣa, The Cat Empire, Jack Johnson o Ben Howard, però de casa reculls sense voler. Animal s'ha fixat en com es mescla fora de casa per exemple. Som una fusió de pop amb soul i volem ser un vincle amb la música americana. Podem fer créixer la sonoritat catalana, trobar el nostre so.

- Sembla que tot apunta que veurem un segon disc d'Animal

- Segur que sí.