El Vallès Occidental recull 1,6 milions de càpsules de cafè

Ana González
25 de febrer del 2016
Les deixalleries municipals i mòbils del Vallès Occidental han recollit més d'1,6 milions de càpusles monodosi de cafè i infusuions durant el 2015, fet que suposa 9.900 quilos de residus. Així, la recollida de càpsules s'ha incrementat un 32% respecte a l'any anterior.

Aquestes càpsules, tant si són de plàstic com si són d'alumini, requereixen d'un tractament especial i no es poden llençar als contenidors d'envassos o de resta. Al Vallès Occidental hi ha 17 deixalleries municipals i mòbils que accepten càpsules d'aquestes característiques per reciclar.

El sistema de recollida d'aquest residu es van posar en marxa el setembre del 2013 i està gestionat pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, amb els ajuntaments de la comarca, gràcies a un acord amb l’empresa Nestlé i les seves filials Nespresso i Dolce Gusto. La recollida dels contenidors la porta a terme l’empresa d’inserció CIPO, que trasllada els residus a uns punts d’acumulació. Una vegada allà, les càpsules són gestionades per Nestlé, que es fa càrrec del trasllat fins les diferents plantes de reciclatge en les quals es tractaran. Com a resultat, es poden reciclar per separat els materials que composen la càpsula i obtenir compost de qualitat a partir del marro del seu interior.

Actualment es poden portar a les deixalleries situades a Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Rubí, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.