Desarticulat un grup criminal especialitzat en el cultiu de marihuana al Vallès

Els Mossos van intervenir 2.300 plantes, 2.000 esqueixos, 55 quilograms de cabdells embossats i 670 grams de pols d’haixix valorats en 770.000 euros

La plantació localitzada
La plantació localitzada | Mossos d'Esquadra
Redacció
25 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:22h
Els Mossos d'Esquadra van detenir el 16 de febrer quatre persones que formaven un grup criminal organitzat i especialitzat en el cultiu de marihuana. El grup estava integrat per tres homes de nacionalitat neerlandesa i un d’alemanya i tots ells tenien domicilis desconeguts. A més, disposaven d’una nau industrial que estava perfectament equipada per cultivar, emmagatzemar i distribuir la marihuana.
 
Els investigadors van tenir coneixement que en una nau industrial de Montcada i Reixac feia sempre una olor intensa a marihuana i constantment hi entrava i hi sortia gent. Els agents van anar a la nau i van veure màquines de grans dimensions, tant d’aire condicionat com extractores de fum, que funcionaven constantment a una potència molt alta. A més, del lloc sortia una olor forta de marihuana.
 
Davant d’aquests indicis, el 16 de febrer els investigadors van organitzar un dispositiu de vigilància durant el qual van observar com efectivament dins el local s’estava cultivant marihuana. Per tant, els agents van detenir in fraganti quatre persones que estaven a dins treballant amb la droga.
 
Així mateix, els agents van sol·licitar una autorització judicial per fer una entrada i registre del lloc que es va fer el dia següent. Els investigadors van entrar a la nau i van observar que estava distribuïda en dues plantes d’uns 500 metres quadrats perfectament condicionades pel cultiu de marihuana.
 
Les dues plantes de la nau s’havien dividit en quatre hivernacles. Dos eren plens de plantes de marihuana: s’hi van trobar 2.300. Un altre l’havien reservat per a l’assecat, manipulació i embossament dels cabdells: s’hi van localitzar 55 quilograms a punt per a distribuir i 670 grams de pols d’haixix. L’últim hivernacle estava dedicat a la floració d’esqueixos i transplantament de plantes: els agents van comissar-ne  2.000.

El grup estava especialitzar en el cultiu i la distribució d’aquesta droga i les instal·lacions estaven totalment habilitades per al conreu intensiu i continu d’aquest substància. El grup, però, també s’ocupava de la distribució del material, com a mostra els cabdells embossats ja estava dins de caixes de pizza i de paquets amb el logotip d’alguna empresa coneguda per tal que la droga passés desapercebuda. La droga intervinguda pels agents té un preu aproximat de 770.000 euros al mercat il·legal.
 
D’altra  banda, els investigadors van comprovar que els detinguts havien fet una connexió elèctrica fraudulenta, delicte pel qual també van quedar imputats. El grup va passar a disposició judicial el 19 de febrer i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.