Sabadell Lliure de Corrupció celebra la ratificació de la condemna a Bustos

Redacció
24 de febrer del 2016
La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que actua com a acusació popular en el cas Mercuri, celebra la ratificació del Tribunal Suprem sobre la condemna imposada a l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) havia condemnat Bustos, al seu germà i exregidor a Sabadell, Paco Bustos, i l'exsecretari d'Organització del PSC, Dani Fernández, a una pena de presó d'un any i quatre mesos i una multa de 60.000 euros cada un, sentència que ara el Suprem ha ratificat.

Es tracta de la condemna per tràfic d'influències després d'intentar imposar a l'alcaldessa de Montcada, María Elena Pérez, a una amiga, Carmina Llumà, perquè ocupés un alt càrrec al consistori. Aquest fet ha provocat, a més, que també s'hagi condemnat a 7 anys d'inhabilitació a la llavors alcaldessa, María Elena Pérez.

Després de la ratificació del Tribunal Suprem, que s'ha fet pública aquest migdia, la plataforma ha mostrat la seva alegria i satisfacció en considerar que omple de validesa la instrucció del cas. "Estem contents perquè la sentència del TSJC ja condemnava, i ara és ratificada pel Suprem, un fet molt important atès que dóna validesa a les escoltes telefòniques", ha assenyalat Raúl García Barroso, advocat de la plataforma.

Barroso ha afegit que "aquest és el nucli de tot el cas Mercuri, i si la màxima instància a nivell judicial d'Espanya hagués decidit que eren nul·les, ja podíem tancar tot el cas Mercuri". Per aquest motiu, celebra que d'aprovació a les escoltes, fet que permet donar validesa i continuïtat a la instrucció del cas amb epicentre a la ciutat de Sabadell.