Cas Mercuri

​Sabadell tindrà un intendent major per evitar imputats al capdavant de la Policia

per Ana González , 24 de febrer de 2016 a les 13:19 |
Imatge d'arxiu d'Antoni Cortés | NacióSabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sabadell crearà la plaça d'intendent major de la Policia Municipal per dirigir el cos local. Amb aquesta figura, el consistori evita que el sostcap Antoni Cortés, que s'incorporarà de nou al cos en els propers dies, o l'intendent Josep Miquel Duran, de moment de baixa mèdica, assumeixin el lideratge de la Policia Local mentre són investigats en el marc del cas Mercuri.

Tot i així, l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha assegurat que es tracta d'una plaça "necessària" per donar estabilitat a la Policia Local i consolidar el model policial de proximitat. "Ens cal tenir una direcció estable", ha afirmat Fernández, qui ha evitat vincular la creació d'aquesta figura amb la presència d'investigats pel cas Mercuri dins el cos de seguretat local.


La creació de la nova plaça està prevista a la relació de llocs de treball del pressupost municipal del 2016, que es portarà a aprovació inicial el 18 de març. La intenció de l'equip de govern és provisionar la plaça a través d'una comissió de servei, com "la via més ràpida i eficient", ha dit Fernàndez.

De moment, la sostinspectora Pepita Llonch manté les responsabilitats al capdavant del cos que va assumir amb les baixes de Cortés i Duran. 

 

Participació