Sant Quirze diu prou a la processionària

L'Ajuntament ha decidit retirar els nius dels arbres, que han proliferat més del que és habitual aquest hivern | La seva presència pot afectar la salut de les persones i dels arbres

Un operari retirant un niu de processionària
Un operari retirant un niu de processionària | Ajuntament de Sant Quirze
Redacció
24 de febrer del 2016
L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha posat fil a l'agulla davant l'increment de presència de la processionària al municipi. En les darreres setmanes, operaris de Medi Ambient estan retirant nius dels pins situats en diferents zones urbanes, especialment carrers, places i l’entorn dels centres educatius per intentar minimitzar l’afectació d’aquesta plaga sobre la població.

Des de llavors s’han retirat centenars de nius, per a l’eliminació dels quals s’ha procedit a la seva crema controlada en un recipient tancat. El Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha informat que aquest any ha augmentat la intensitat de la plaga a causa del poc fred que ha fet durant la tardor i l’hivern, que és l'època de màxima reproducció d'aquestes erugues.

La processionària és una plaga autòctona que afecta els pins i, malgrat que pot arribar a tenir un paper beneficiós per als cicles biològics naturals (serveix d'aliment d'aus i altres animals) la seva intensificació pot afectar la salut dels arbres i de les persones a causa de reaccions al·lèrgiques tant per contacte directe com per l'aire. Per això es recomana a les persones al·lèrgiques que no s’apropin a pins afectats per la plaga fins que les erugues hagin sortit de les bosses per ocultar-se a sota terra.