Denuncien «talls indiscriminats» de llum a Torre-romeu

L’OMIC vehicularà les queixes contra empreses distribuïdores i comercialitzadores

Redacció
23 de febrer del 2016
L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) canalitzarà les reclamacions contra les empreses distribuïdores i comercialitzadores del subministrament de llum al barri de Torre-romeu. Segons informa l’Ajuntament, els talls s’han registrat a la zona baixa del barri, on des de fa mesos es pateixen talls i microtalls de llum sense causa de força major i sense avís previ. 
 
Per aquest motiu l’OMIC ha iniciat converses amb la població afectada d’aquesta zona del barri per fer una reclamació conjunta davant les empreses distribuïdores i comercialitzadores. Es considera que el servei que s’està donant a la població és incorrecte i que suposa un incompliment per part de les empreses subministradors i comercialitzadores, tant de les disposicions legals que regulen l'activitat com de les obligacions contractuals.
 
“Demanem una ràpida solució a una situació que pateixen aquestes persones per causes alienes i que entenem que és responsabilitat de les empreses”, assenyala la regidora de Comerç, Marisol Martínez. La setmana passada els responsables de l’OMIC van explicar davant de les persones afectades el procediment correcte per fer la reclamació pels talls de llum, i s’han fet uns impresos de reclamació específics.
 
La reclamació de les persones afectades passa per la demanda a les empreses responsables d’indemnitzacions, reflectides en descomptes en la factura, pel nombre d’hores sense llum i pel nombre d’interrupcions dels subministraments. L’Oficina oferirà mediació i arbitratge a les comercialitzadores. En cas de no acceptar-ho, es trametrà la denúncia corresponent davant la Direcció General de l’Energia de la Generalitat, que és l’òrgan competent.