Sabadell estudia com millorar els entorns de les escoles

En les darreres setmanes diversos lectors han denunciat a NacióSabadell el caos que hi ha als centres en hora punta

Cotxes aparcats sobre la vorera
Cotxes aparcats sobre la vorera | Jaume Subirachs
Redacció
24 de febrer del 2016
L'Ajuntament de Sabadell ha anunciat que estudia un pla de mobilitat segura a l'entorn de les escoles de la ciutat, on s'analitzarà la situació de cada centre educatiu. En les darreres setmanes, diversos lectors de NacióSabadell han traslladat la seva preocupació davant el caos que asseguren que es dona a l'entorn dels centres, amb cotxes damunt la vorera que dificulta el pas de vianants, i que a la vegada suposa un problema per als conductors, que no troben on deixar el vehicle per poder deixar els seus fills al centre.

L'estudi servirà  per analitzar la situació a cadascun dels centres educatius de la ciutat, i el duen a terme les regidories d’Educació i d’Espai Públic i la Policia Municipal al llarg de tot aquest any. Un cop es tinguin els resultats, s’analitzaran els punts de conflicte que es detectin i les possibilitats de cercar solucions i millores.  

Es calcula que uns 41.000 alumnes i les seves famílies es desplacen dins la ciutat en l'entrada i sortida de les escoles, i per aquest motiu l’estudi impulsat per l’Ajuntament inclourà tant una anàlisi tècnica com la percepció dels responsables i AMPA dels centres educatius, als quals s’ha adreçat una comunicació informant‐los de l’estudi i demanant la seva col∙laboració.  

"L’entorn de les escoles a les hores d’entrada i sortida és un problema de ciutat, tant pel que fa a la seguretat com a la mobilitat, que des del Govern volem afrontar de manera transversal, conjuntament amb els centres educatius i les famílies", assenyala el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga. Per aquest motiu es vol garantir la seguretat en els entorns escolars: "Mirarem de fer millores, però també és important un canvi d’hàbits d’algunes famílies", afegeix el regidor d'Espai públic, Xavier Guerrero, destacant que "per al bé de la mobilitat, la seguretat i la qualitat atmosfèrica de la ciutat, seria convenient que els escolars es desplacessin als centres a peu o en transport públic".  

L’estudi analitzarà l’estat concret de la mobilitat a les escoles bressol, les escoles d’educació infantil i primària, els instituts i els centres d’educació secundària, batxillerat i cicles formatius de la ciutat. En aquest marc, i entre altres aspectes, s’analitzarà la situació a les hores d’entrada i sortida d’alumnes, la concentració de persones i vehicles, les característiques de l’espai públic i els possibles punts de conflicte que s’hi puguin generar.

A partir d’aquí se cercaran les possibles solucions i la millor manera de fer‐les efectives. Aquest procés també servirà per anar treballant conjuntament amb els centres educatius i les AMPA per avançar en l’àmbit dels "camins escolars", que garanteixin una major seguretat als infants als entorns dels centres.