El final de les derivacions del Taulí inquieta Sant Cugat

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa | LocalPress
Redacció
23 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:36h
L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha mostrat la seva inquietud davant l'anunci de la fi de les derivacions de l'Hospital Parc Taulí a l'Hospital General de Catalunya, situat en aquest municipi vallesà. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha anunciat que enceta una ronda de contactes per avaluar les conseqüències de l’exclusió de l’hospital de la xarxa pública, i que té demanada una reunió urgent amb el conseller de Salut, Antoni Comín, el director de l’HGC i els representants dels treballadors.
 
"Estem amatents a les conseqüències que pot tenir excloure l’Hospital General de Catalunya de la xarxa pública tant pel que fa l’atenció dels ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat com pel que fa a la continuïtat dels llocs de treball del centre sanitari ubicat en el nostre terme municipal", assenyala Conesa. És per això que avui mateix comença una ronda de contactes per avaluar el possible impacte de la mesura anunciada dies enrere pel conseller Antoni Comín i ratificada ahir al vespre pel CatSalut.

El centre universitari de l'HGC era a la llista del SISCAT amb un contracte vigent fins el 2021 per la concertació de serveis complementaris de suport per alleugerir les llistes d'espera que tenien altres hospitals de la xarxa pública. De fet, segons dades de Salut, l'any 2014, l’Hospital General de Catalunya ja va atendre 2.671 pacients de la sanitat pública, dels quals 636 van ser derivacions per a intervencions quirúrgiques en llista d'espera.

D'altra banda, Conesa recorda que les dades de població de Sant Cugat, amb gairebé 90.000 ciutadans, fan necessari un equipament hospitalari de proximitat. La població de Sant Cugat del Valles ha augmentat un 2,3% respecte al 2010; la taxa de natalitat es del 12,15 (per 1000 Hab.) i la taxa global de fecunditat es del 45,85 (per 1000 dones), de les mes altes del País; els infants a Sant Cugat (entre 0 i 14 anys) representen un 19,64% de la població i la mitjana d’edat es de 33 anys coincidint amb la plenitud de la vida professional i de fecunditat. Amb aquestes dades a la mà, l’alcaldessa creu que “tenim el deure de vetllar per la correcta cobertura dels serveis sanitaris a la població en l’actualitat i d’establir mesures de planificació a mitjà i llarg termini”.