Expulsió

El final de les derivacions del Taulí a la Clínica del Vallès i l'HGC

Aprovada l'expulsió de la Clínica del Vallès i l'HGC de la xarxa pública

per Ana González, 23 de febrer de 2016 a les 10:17 |
El Parc Taulí assumirà les derivacions | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El consell de direcció del Servei Català de la Salut (CatSalut) ha aprovat l'expulsió de la Clínica del Vallès i l'Hospital General de Catalunya de la xarxa sanitària pública catalana. Tal com havia avançat el conseller de Salut, Antoni Comín, els dos centres privats deixen de formar part del Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya (Siscat).

Segons ha explicat a NacióSabadell la conselleria de Salut, la sortida serà "automàtica" una vegada concloguin els contractes, que en el cas de la Clínica del Vallès finalitza aquest agost i per l'Hospital General de Catalunya serà a finals d'any, tot i que el conveni s'allarga fins al 2021. 


D'aquesta manera, l'Hospital Parc Taulí de Sabadell assumirà les derivacions que fins ara es feien a aquests centres del grup QuirónSalud. L'hospital de Sabadell calcula que haurà d'absorbir unes 2.600 intervencions quirúrgiques i un milier d'hospitalitzacions més a l'any. Això implicarà ampliar horaris de personal, contractaccions i incrementar els horaris dels quiròfans, especialment durant les tardes. El centre, però, encara no ha concretat els recursos necessaris.

Aquesta és una de les mesures recollides en el pla de xoc social acordat entre JxSí i la CUP, que preveia que els centres hospitalaris privats amb ànim de lucre deixessin d'estar integrats al Siscat.


El consell de direcció del CatSalut està format per representants del departament de Salut, el CatSalut i  les regions sanitàries, el departament d'Economia i Finances, els consells comarcals, el Consell General d'Aran, els ajuntaments de Catalunya, les organitzacions sindicals i empresarials més representatives, les corporacions professionals sanitàries i les associacions de consumidors, usuaris i malalts de Catalunya.

 

Participació