​UGT anima el govern de Sabadell a la remunicipalització de serveis

Ana González
18 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:10h
La secció sindical d'UGT a l'Ajuntament de Sabadell ha manifestat el seu suport a la remunicipalització de serveis. Segons UGT, aquesta mesura és "una garantia" per als ciutadans i els treballadors, ja que l'experiència dels darrers anys confirma que "la privatització i externalització de serveis no suposa un estalvi per a la ciutat ni una millora de la seva qualitat". 

Per això, en el seu butlletí informatiu, el sindicat demana al govern municipal que expliqui quina és la seva intenció i que obri un procés de participació amb els representants dels treballors i, fins i tot, amb la ciutadania.

De la mateixa manera, exigeix que, mentre s'estudia la possibilitat de remunicipalitzar serveis, l'Ajuntament abordi la situació dels treballadors de les empreses municipals que tenen una condicions laborals "indignes". És el cas, diu el sindicat, dels contractes de Vimusa en què es paguen cinc euros l'hora i aquells treballadors amb sous que "no arriben a mileuristes".

En aquest sentit, UGT recorda que la remunicipalització no pot convertirse en un recurs propagandístic ni pot significar la pèrdua de llocs de treballs com és el cas del servei de grua municipal. Per això demana al consistori que convoqui la comissió d'externalitzacions per tractar aquestes qüestions.