Sabadell diu adéu a Muriel Casals en un acte multitudinari

La plaça Sant Roc ha acollit l'acte on hi han participat unes 2.500 persones | Un amic personal ha explicat el vincle de Casals amb la ciutat | Una encesa d'espelmes i el Cant de la Senyera han clos la trobada

La plaça Sant Roc, des del balcó de l'Ajuntament
La plaça Sant Roc, des del balcó de l'Ajuntament | Juanma Peláez
16 de febrer del 2016
Actualitzat el 17 de febrer a les 9:16h
Senzill, elegant, tendre i personal són alguns dels adjectius per definir l'acte que Sabadell ha dedicat a la memòria de Muriel Casals, morta la matinada de diumenge després de no superar les greus ferides que li va provocar un accident amb una bicicleta. Unes 2.500 persones, segons la Policia Municipal, s'han reunit a la plaça Sant Roc, en un acte que ha comptat amb un minut de silenci, uns parlaments, una encesa d'espelmes i el Cant de la Senyera, com Casals hagués volgut.

Nascuda a Avinyó, a França, la seva família es va instal·lar a Sabadell quan ella era petita, on va formar-se com a persona juntament amb les seves germanes, sempre entrellaçant l'esperit catalanista amb l'essència que li havia quedat de la seva estada al país veí. "Potser es proposa que la Muriel tingui el nom d'un carrer o d'una plaça, però la Muriel el que necessita és que nosaltres siguem el seu carrer", ha expressat Josep Maria Benaul, amic íntim de Casals. 

Benaul ha fet una glossa de la seva figura i del vincle amb Sabadell, repassant els seus treballs relacionats amb la ciutat i també la força que ha de quedar d'ella en tots els catalans: "Vindran temps difícils i durs, caldrà fer el que la definia: determinació, unitat i bona cara", ha afegit.
 
La trobada, convocada per Òmnium Sabadell i l'Ajuntament de la ciutat, ha comptat amb la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que va compartir molts moments amb Casals quan era al capdavant d'Òmnium i Forcadell feia al mateix a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). "És un dia molt trist, la Muriel era un referent i una molt bona amiga", ha explica Forcadell.
 

Encesa d'espelmes a la plaça Sant Roc. Foto: Juanma Peláez


L'alcalde, Juli Fernàndez, ha posat l'accent en la necessitat que Sabadell li fes un homenatge d'aquestes característiques, la ciutat on va créixer i on hi va aportar una part important del seu estudi acadèmic. "És molt trist acomiadar algú a qui t'estimes i amb qui has estat compartint moments, però també és important recordar-la per seguir amb els objectius que teníem plegats", ha expresat.

"La Muriel era coneguda per la família, una persona molt transversal perquè l'apreciava gent de diversos tarannàs", ha explicat Montse Mateu, presidenta d'Òmnium Sabadell. També hi ha assistit Francesc Baró, coordinador de Sabadell per la Independència, que ha aplaudit la resposta que ha tingut la convocatòria: "La Muriel era una persona estimada, es veu amb la gran presència de sabadellencs que li han volgut retre homenatge", ha expressat.

L'acte ha clos amb el Cant de la Senyera, que ha donat pas a La Vall del Riu Vermell.