Sabadell trasllada a Ensenyament les seves prioritats

La consellera Meritxell Ruiz es va trobar amb l'alcalde i el tinent d'alcalde Joan Berlanga | Posterioment va assistir al nomenament de la nova directora dels Serveis Territorials

Meritxell Ruiz, rebuda a l'Ajuntament de Sabadell
Meritxell Ruiz, rebuda a l'Ajuntament de Sabadell | Ajuntament de Sabadell
Redacció
16 de febrer del 2016
L'Ajuntament de Sabadell ha deixat les coses clares a la nova consellera d'Ensentament, Meritxell Ruiz, sobre quines són les prioirtats que la ciutat necessita de manera urgent. L'alcalde, Juli Fernàndez, i el primer tinent d'alcalde, Joan Berlanga, es van trobar amb la consellera al consistori, just abans que es traslladés a la seu dels Serveis Territorials, on va assistir al nomenament de Carme Vigués com a nova directora de l'àrea.

Alcalde i regidor li van traslladar els temes prioritaris pel que fa a l’ensenyament a la ciutat, la preocupació del consistori per la situació dels centres públics de primària i secundària al barri de Can Llong. L’alcalde ha reiterat que l’Escola Virolet i l’Institut Arraona continuen en mòduls prefabricats i que la ciutat ja ha ofert a la Generalitat els terrenys on es pot construir el nou institut. “És necessari que la construcció de l’edifici de l’Escola Virolet i el del nou institut, tots dos centres a Can Llong, s’inclogui en la planificació pressupostària de la Generalitat”, afirma Juli Fernàndez. 

D’altra banda, els representants polítics sabadellencs també es van mostrar preocupats per la manca de finançament que es rep actualment per als ensenyaments artístics a la ciutat –Escola Illa i Escola de Música i Conservatori de Sabadell– i per a les beques de menjador no garantides. 

Berlanga i Fernàndez van fer arribar a la consellera el Manifest en defensa de l’escola pública impulsat per al Coordinadora d’Ensenyament Públic del Vallès Occidental que es va fer públic la setmana passada. “Entenem que l’actual davallada demogràfica hauria de ser una oportunitat per fer disminuir el nombre d’alumnes per classe i no pas per reduir línies educatives”, va expressar Berlanga.