El Festival de Cinema de Terror torna amb aires d'anys 80

El programa d’enguany s’inspira en les antigues cintes de VHS | Rebobinen per reviure cintes clàssiques com “Braindead”

Un moment de "Braindead"
Un moment de "Braindead"
Redacció
15 de febrer del 2016
Les edicions del Festival de Cinema de Terror de Sabadell ja es poden comptar amb la mà, i en la seva cinquena edició els seus organitzadors han volgut fer una mirada enrere, molt enrere, concretament fins els anys 80. Només cal mirar el cartell del festival, que emula gràficament les portades de les cintes de VHS que amb tanta cura protegien les pel·lícules que (atenció els més joves) calia rebobinar per posar-la al començament: si no ho feies, al vídeoclub et podien multar.
 
Amb aquest aroma nostàlgic arriba la nova edició, que arrenca avui mateix i que s’allargarà fins diumenge, recuperant clàssics com Braindead, que consideren “la millor pel·lícula del famós director neozelandès Peter Jackson”, més conegut per la sega El Senyor dels Anells. La cita també comptarà amb la projecció d’altres cintes com Turbo Kid, dels directors Anouk Whissell, François Simard i Yoann-Karl Whissell, o Kung Fury, de David Sandberg.
 

Cartell de la cinquena edició del Festival de Cinema de Terror de Sabadell.

El festival arrenca aquesta tarda, a les 20.00 hores, amb la projecció de L’Étrange couleur des larmes de ton corps (2013) a l’Alliance Française, i seguirà demà amb l’exposició Una col·leció de cine a l’Acadèmia de Belles Arts (19.00 hores) i la projecció del film Els sense nom, de Jaume Balagueró, al Casal Pere Quart (20.00 hores).
 
Dimecres serà el torn de la projecció de curtmetratges de terror del Mecal (L’Estruch, 21.00 hores), però divendres serà el torn de la Marató Clàssica a L’Estruc, que arrencarà a les 17.00 hores i fins la matinada, amb cintes com Braindead, La Deuda, La Cosecha i una selecció de curtmetratges de terror. Dissabte arriba una nova edició de la Matinal Infantil, a partir de les 11.00 hores als Cinemes Imperial, mentre que a la tarda el mateix equipament acollirà, a partir de les 16.30 hores, la Marató oficial, amb propostes com Panic Human, Salvage, Status of Change o Hatchet II.
 
El festival posarà punt i final diumenge, amb la tercera edició de la Fira del Cinema, que es durà a terme a la plaça Doctor Robert.