ERC carrega contra el PSC per les acusacions de falta de transparència

Creuen que els socialistes no són ningú per donar lliçons amb el seu currículum a la ciutat | Asseguren que apliquen mesures de transparència a “anys llum” de les dels socialistes quan governaven Sabadell

NacióSabadell
13 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:39h
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Sabadell, formació que governa a la ciutat, s’ha mostrat perplexa per les declaracions del portaveu del PSC, Josep Ayuso, en què acusava l’executiu municipal d’opacitat i falta de transparència en la incorporació de càrrecs de confiança i de lliure designació. A través d’un comunicat, la formació republicana assegura que actualment s’estan duent a terme “polítiques en matèria de transparència a anys llum de les que aplicava el PSC mentre governava”.
 
Segons Ayuso, la tria del personal s’està fent de manera parcial i en funció del seu perfil ideològic, motiu pel qual ERC es mostra sorpresa per l’acusació “procedent d’un partit que ha governat la ciutat durant 12 anys i s’ha vist immers en un gravíssim cas de corrupció que ha afectat tots els estaments de la ciutat”, assenyalen en un comunicat.
 
Per aquest motiu creuen que no són l’exemple i consideren que no estan en posició de donar lliçons sobre transparència ni ètica política. “Actualment estem implementant polítiques en matèria de transparència a anys llum de les que aplicava el PSC mentre governava, hem estat dels primers ajuntaments en aplicar les directives europees de bon govern i transparència, amb la publicació d’agendes dels nostres regidors, adaptant el web del consistori i amb previsió de continuar millorant”, assenyala Xavier Guerrero, portaveu del grup municipal d’ERC.
 
“El govern està apostant pels treballadors públics, per racionalitzar els càrrecs de confiança, l’obertura de dades, l’accés a la informació i la participació dels ciutadans en aspectes claus de la ciutat”, assegura Guerrero. “Les places de lliure designació s’han triat entre els funcionaris, tal i com marca la llei i complint amb el principi de transparència i informació a la resta de companys del departament, i sincerament, no entenc com algú que ha governat tant malament la ciutat i l’ha deixat en una situació com aquesta pot criticar les maneres de fer d’un govern que té per objectiu la transparència i estar al costat dels i les ciutadanes”, conclou.