Venent els diaris des del cotxe

L'esfondrament parcial de la façana i la teulada d'una casa de la plaça Vallès ha paralitzat la zona | El quiosc de sota ha hagut de tancar temporalment fins que no es reforci la part afectada

Quiosc provisional mentre l'establiment oficial no pugui obrir per seguretat
Quiosc provisional mentre l'establiment oficial no pugui obrir per seguretat | Albert Segura
Redacció
13 de febrer del 2016
L'ensorrament dimarts passat de la part superior de la façana del número 21 de la plaça Vallès i de part de la teulada ha paralitzat gran part del barri. Es tracta d'un dels accessos al centre, on el trànsit s'ha restringit totalment pel perill que no caiguin nous elements de la casa. La situació també ha afectat el dia a dia de la zona, com és el cas del quiosc que hi ha a l'edifici, i on el seu propietari s'ha hagut de buscar la vida.

La caiguda dels elements de l'edifici va obligar a tallar aquesta artèria de la ciutat, on hi desemboquen el carrer Joan Plans, procedent de la ronda Ponent, i el carrer Puigcerdà, que ve de la carretera de Terrassa. La cantonada s'ha convertit en punt de parada obligatòria dels centenars de vianants que hi passen al llarg del dia, i element de distracció per desenes de nens que després de l'escola miren des de les tanques de seguretat com els operaris treballen per reparar els desperfectes provocats pel vent.

Un dels afectats és en Carles Mataix, del quiosc de la cantonada. Perimetrar la finca ha fet que no pgui aixecar la persiana aquests dies, motiu pel qual ha decidit seguir venent els diaris cada matí, aquest cop des del maleter del seu cotxe, per evitar que les conseqüències econòmiques siguin més dures. Els habituals s'hi apropen i comenten la jugada mentre rebusquen els diners per endur-se el rotatiu sota el braç, tot fent travesses de quan tornarà tot a la normalitat i, sobretot, alegrant-se perquè no hi hagi hagut cap desgràcia personal.

Fonts de l'Ajuntament mantenen que aquest mateix cap de setmana podria reobrir-se aquest espai, tot i que les tasques de rehabilitació han trigat més del que era previst per la pluja. 
 

Aspecte que ofereix la casa afectada a la plaça Vallès. Foto: Albert Segura