Sense derivacions

Comín anuncia la fi de les derivacions del Taulí a clíniques privades

El 22 de febrer la Clínica del Vallès i l'Hospital General de Catalunya seran expulsats de la xarxa sanitària pública catalana

per EP, Sabadell | 11 de febrer de 2016 a les 15:50 |
Façana de l'hospital de Sabadell | Norma Vidal
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El consell de direcció del Servei Català de la Salut (CatSalut) preveu expulsar el 22 de febrer la Clínica del Vallès i l'Hospital General de Catalunya de la xarxa sanitària pública catalana per garantir que aquesta no inclou centres de titularitat privada i amb ànim de lucre. Això suposarà posar fi a les derivacions que actualment es fan des de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell a aquests centres privats.

Ho ha avançat el conseller de Salut, Toni Comín, en el torn de respostes als grups parlamentaris en la seva primera compareixença davant de la Comissió de Salut al Parlament: "És el pas més important en termes de reforçar el caràcter públic del sistema sanitari", ha valorat.


Segons ha precisat, la decisió de prescindir d'aquests centres privats en el Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya (Siscat), que conviuen pública i concertada, la gran majoria sense ànim de lucre, es prendrà a una reunió del consell de direcció del CatSalut que tindrà lloc el 22 de febrer, aprofitant que guanyen els contractes amb aquests centres aquest 2016.

Aquesta és una de les mesures recollida en el pla de xoc social entre JxSí i la CUP, que preveia que els centres hospitalaris privats amb ànim de lucre deixessin d'estar integrats al Siscat.

 

Participació