La caiguda del sostre a la plaça Vallès podria haver fet una desgràcia

Una noia passava sota de l’immoble segons abans que s’esfondrés la part superior de la façana i part del sostre | Les incidències s’han repetit en diferents punts de la ciutat

Un bomber contempla la casa afectada
Un bomber contempla la casa afectada | Juanma Peláez
Redacció
10 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:14h
D’un bon ensurt a una desgràcia hi va ben poc, però per sort, en aquesta ocasió només s’han de lamentar danys materials. Només la fortuna va fer que la pila de maons i teules que van caure ahir des d’un segon pis a la plaça Vallès per la força del vent no enganxessin ningú a sota, on hi ha un quiosc i on segons abans hi havia passat caminant una veïna.
 
El vent va fer caure ahir per la tarda la façana superior i part de la teulada d’una casa a la plaça Vallès, un punt concorregut per pares i nens que tornen de l’escola i que van a la plaça a jugar. Per sort, tot va passar força abans de la sortida dels nens dels col·legis, i el carrer era buit. Veïns de la zona, però, han explicat a NacióSabadell que segons abans van veure passar just per sota de la casa una dona veïna del barri, i que es va salvar, diuen, pels pèls.
 
La desgràcia sembla afectar la zona, i és que just al costat de l’immoble, a més, porta amb porta, hi ha un altre casa que fa unes setmanes es va veure malmesa per un incendi. Les marques del fum es poden veure clarament en la façana, però també en la porta d’accés, visiblement afectada.
 

Bombers a la part alta de la finca. Foto: Juanma Peláez


 
Una jornada moguda
 
Els Bombers han fet una vintena d’actuacions durant la jornada d’aquest dimarts, la primera de les quals, a les 12.41, al carrer Tres Creus per un senyal que era a punt de caure i que finalment va quedar en mans de la Policia Municipal, i tot seguit, a les 12.43, a l’Escola Industrial, on una cornisa amenaçava de caure.
 
Entre les actuacions més destacades, la de la plaça Vallès a banda, hi destaquen la caiguda d’un vidre d’una casa que va espetegar sobre un cotxe aparcat al carrer Casp, o una uralita a punt de volar a la cantonada del carrer Sant Pere, Rambla i Alfons XIII.