Consells davant la ventada d'aquesta tarda

Es recomana fixar els elements que puguin caure de façanes i balcons | Es demana sentit comú a l’hora de fer pràctiques a l’aire lliure

Sabadell, amb la Mola al fons
Sabadell, amb la Mola al fons | Albert Segura
NacióSabadell
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:58h
El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de Situació Meteorològica de Perill per vent. La ratxa màxima serà de 25 metres per segon. El risc és de 2 en una escala de 6.

Davant les fortes ratxes de vent que s’esperen, cal tenir en compte una sèrie de consells pràctics per garantir la seguretat dels elements de la nostra llar, la nostra pròpia i la de les persones que es poden veure afectades per la caiguda d’elements a la via pública.
 
- Extremar les precaucions en la mobilitat i en la pràctica d’activitats a l’aire lliure, sobretot a les zones de muntanya. Es demana portar l’equipament adequat i desistiu de fer l’activitat si les condicions meteorològiques no ho permeten i us podeu posar en perill.
 
- Fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents.
 
- Es recomana estar atents a l’evolució meteorològica durant les pròximes hores i prendre les precaucions necessàries.
 
A més, tingueu en compte els consells del Servei Català de Trànsit en cas que conduïu en situació de vent:

- Reduir la velocitat, corregint les desviacions amb suavitat per mantenir la trajectòria del vehicle.

- En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.

- Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.
- Subjectar el volant de manera forta i segura amb les dues mans.