Barberà es mobilitza per defensar l'educació secundària en condicions

La manifestació arrenca a l’Ajuntament de Barberà i acabarà davant dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Sabadell | Preveuen accions de protesta com el tall de la Gran Via

Capçalera de la manifestació, aquesta tarda
Capçalera de la manifestació, aquesta tarda | NacióSabadell / Cedida
Albert Segura
08 de febrer del 2016
Actualitzat el 10 de febrer a les 17:16h
La Plataforma per una secundària de qualitat a Barberà del Vallès organitza aquesta tarda una manifestació per denunciar la precarietat amb què asseguren que es trobaran els alumnes de a localitat l’any vinent. El col·lectiu apunta que el curs 2016-2017 arrencarà amb dues línies de 1r d’ESO de l’institut Can Planas a l’escola Elisa Badia, un fet que consideren que va en detriment de la qualitat en el servei.
 
“Els nens han d’anar a l’institut a l’edifici que els toca anar, no a un quilòmetre de distància, perquè no només afecta els alumnes, també l’equip directiu i el professorat, que s’ha d’anar desplaçant”, explica Sara Fernández, portaveu de la plataforma. És per aquest motiu que troben inadmissible que Ensenyament no accepti que s’ha de fer tot l’ensenyament de secundària en un sol edifici, sobretot quan, assegura, hi ha espai per a poder ampliar el centre.
 
“Cal reformar i ampliar les classes que calguin, té capacitat per créixer amb un nou pis d’alçada, evitaríem que haguessin d’anar a un altre escola a fer secundària”, afegeix Fernández. Per aquest motiu, aquesta tarda es concentren davant de l’Ajuntament de Barberà, des d’on recorreran els carrers del municipi i de Sabadell fins arribar a la seu dels Serveis territorials d’Ensenyament, a la Gran Via. Un cop allà, preveuen dur a terme una acció de protesta, amb un tall de la va de pocs minuts, per donar pas a noves accions.