El Consell Comarcal crearà una Comissió de Transparència

Les CUP-CAV presidirà el nou òrgan i s'elaborarà un Codi ètic i de bon govern i vetllarà per la implementació de la Llei de Transparència

NacióSabadell
05 de febrer del 2016
Moment del ple del Consell Comarcal
Moment del ple del Consell Comarcal | CCVOC
El Ple del Consell Comarcal ha aprovat aquest dijous crear una Comissió de Transparència, i la presidència recaurà en un dels grups de l’oposició, concretament en el grup comarcal de la CUP-CAV (Candidatures Alternatives del Vallès). Aquesta Comissió tindrà l’encàrrec de debatre i elaborar un Codi ètic i de bon govern del Consell Comarcal i de vetllar per la implementació de la Llei de Transparència, que ja és vigent.

A més, des de la mateixa Comissió es farà seguiment del procés judicial i les novetats que es puguin produir sobre el Cas Mercuri, en el qual el Consell Comarcal està personat com a acusació particular, tal com va decidir el govern comarcal fa poques setmanes. L’aprovació de la creació de la Comissió es va fer per unanimitat i responent a la proposta de Moció presentada al Ple pel grup d’Entesa, que va ser acceptada en part per la resta de grups. 

“El Codi ètic s’ha de fer sumant voluntats, opinions i punts de vista dels diferents grups. Convocarem properament la Comissió de Transparència que esperem que també serveixi per donar compliment a la normativa i per millorar la imatge del Consell", assenyala el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez. Des de l’equip de govern consideren que és positiu, per mostrar aquesta voluntat de transparència, cedir la presidència de la Comissió a l’oposició i en concret al grup de les CUP-CAV, que també eren a l’oposició el mandat passat.

"La proposta que hem fet des de l’equip de govern és que sigui en el sí d’aquest òrgan i de la Junta de Portaveus on es faci seguiment del Cas Mercuri, com hem fet fins ara, compartint tota la informació de què disposem”, afegeix Giménez.