El Carnestoltes dels anys 80 a Sabadell

La rua és un dels elements característics de la celebració del Carnestoltes i moltes escoles en fan la seva pels carrers del voltant del centre | La cremada del Rei carnestoltes posava el fi de festa

Petits disfressats al carrer Escola Pia
Petits disfressats al carrer Escola Pia | Maria Pilar Lorrio
07 de febrer del 2016
Actualitzat a les 19:46h
La celebració del Carnestoltes és un clàssic en la màjoria d'escoles de la nostra ciutat, i tot i que n'hi ha alguna que l'ha esborrat del seu calendari, d'altres el segueixen fent com a element essencial del calendari de costums i tradicions de casa nostra. Les imatges que us apropem avui corresponen al Carnestoltes de l'Escola Pia de Sabadell, celebrat a finals dels anys 80.
 

Grallers al carrer Escola Pia per Carnestoltes. Foto: Maria Pilar Lorrio


En les fotografies es pot veure com els petits, acompanyats dels professors i davant l'expectació de pares, avis i tiets passejaven orgullosos les seves robes i màscares pels carrers, donant un tomb pels volts de l'escola.
 

El Rei Carnestoltes, preparat per ser cremat a l'Escola Pia. Foto: Maria Pilar Lorrio



El fi de festa arribava a l'interior de l'escola, concretament al pati principal, on el Rei Carnestoltes, que tota la setmana havia donat ordres des del vestíbul del centre, "la porteria", cremava davant l'alegria de tots els presents.
 

El Rei Carnestoltes, cremant a l'Escola Pia. Foto: Maria Pilar Lorrio