Sabadell Lliure de Corrupció, perplex que Jordi Soriano presideixi Andorra Airlines

La seva vinculació amb l'empresa es va fer pública amb la presentació de les noves línies de la companyia | Recorden l’obligació dels responsables polítics i de les administracions públiques de contrastar i verificar la veracitat i la viabilitat de les empreses

NacióSabadell
05 de febrer del 2016
Jordi Soriano, al Parlament
Jordi Soriano, al Parlament
La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció qualifica de fet inaudit que Jordi Soriano sigui el president d'Andorra Airlines, l'empresa que operarà línies aèries des de la Seu d'Urgell. El col·lectiu recorda que Soriano està imputat en diverses peces del cas Mercuri, motiu pel qual es mostra perplex. 

És "un fet inaudit, del tot incomprensible", assenyala la plataforma en un comunicat, recordant que Soriano és el principal imputat (ara investigat) en el cas Mercuri per haver comès, presumptament, diversos delictes. Concretament, està implicat pel delicte de suborn en la peça principal que investiga el cobrament il·legal de comissions per l’adjudicació d’obres públiques.

També ho està pel mateix delicte en la peça nº 6, per abocaments il·legals de terres a la finca de Can Xupa i també en la peça nº 9 per denuncia falsa, uns delictes que es troben en plena fase d’instrucció, i que hauria comès mentre era regidor del PP a Sabadell.

"El senyor Soriano té reconeguda, des del maig de 2006, una incapacitat permanent absoluta, motiu pel qual cobra de la Seguretat Social una pensió de 2.300 euros mensuals", afegeix el col·lectiu. Més enllà de la perplexitat de la notícia, la plataforma recorda "l’obligació dels responsables polítics i de les administracions públiques, de contrastar i verificar la veracitat i la viabilitat de les empreses, més, si aquestes pretenen operar en infraestructures públiques".

El cas Mercuri

L'exportaveu del PP de Sabadell ha reiterat en diverses ocasions la seva innocència com ho va fer davant la Comissió d'Investigació sobre el Frau i l'Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política. En seu parlamentària, Soriano va assegurar que en cap cas va intercedir com a regidor de l'oposició perquè alts càrrecs a l'Ajuntament de Sabadell, entre ells l'exalcalde, Manuel Bustos, cobressin comissions procedents d'empreses. 

Entre d'altres, Soriano també està imputat en les peces separades 6, que se centra en uns abocaments de runa als terrenys de Can Xupa, i en la 31. Aquesta investiga un presumpte delicte continuat d’estafa a la Seguretat Social comés per l'exportaveu del PP de Sabadell. Segons la investigació, des del 2006 el popular cobrava una invalidesa permanent de més de 2.000 euros, mentre exercia les seves funcions al consistori vallesà i realitzava la seva activitat professional i empresarial. 

També s’investiguen les presumptes transferències il·lícites que Soriano rebia a l’empresa familiar GTA ONLAE SL (una societat formada per la seva dona i fills) procedents d’assessoraments verbals a diverses empreses, entre elles la funeraria Torra SA, Premier Life SL, Constrenius SL o la d’un particular vinculat a aquesta empresa que, segons les converses intervingudes, hauria cobrat per la intermediació de Soriano amb el consistori per les obres de reforma del cementiri de Sabadell.