Torneu a veure el documental «La Granja del Pas»

Fragment del documental
Fragment del documental | TV3
Redacció
06 de febrer del 2016

Aquesta setmana TV3 ha emès el documental La Granja del Pas, de Sílvia Munt, en el programa Sense Ficció. Es tracta d'un documental que narra l'activitat que duu a terme la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell, i que duu el nom de l'equipament del Parc Central de la ciutat.

Si no el vau poder veure, ara el podeu recuperar a través de la pàgina web del programa, íntegre.

La Granja del Pas: retrat d'un moviment

La precarietat econòmica que estem vivint al nostre país ens sacseja cada dia, però la fredor de les xifres no pot explicar el patiment que estan suportant les persones que es troben en aquesta situació i, el que és més important encara, la transformació que en molts casos experimenten.

Després de conviure amb ells durant un any, la pel·lícula se centra en les històries humanes. Des del seu relat comparteix amb ells la seva veritat, on expliquen de manera senzilla i directa el seu dolorós camí, les seves experiències, les seves pors, però també l'alegria de tornar a creure en les seves pròpies forces; un viatge personal que trenca un mur atàvic a l'interior de qui ho escolta.

La Granja del Pas mostra una realitat d'on sorgeixen les preguntes més essencials, les profundes contradiccions d'una societat al límit de les seves forces, la necessitat de replantejar-se el futur i l'intens desig d'alliberar-se.