Denuncien la venda il·legal d'animals a Sabadell

Una associació animalista ha presentat una denúncia pels tractes que es duen a terme a Internet | Asseguren que actuaran així amb cada nou cas que detectin

Redacció
04 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:51h
Denúncia feta a Sabadell
Denúncia feta a Sabadell | APGS
L’Associació de Propietaris de Gossos de Sabadell ha denunciat un veí de la ciutat per vendre a través d’internet una gata amb finalitats reproductives i lucratives. El col·lectiu va localitzar l’anunci a través d’una pàgina web de compra i venda de tot tipus d’objectes, un fet que asseguren que és il·legal.
 
“L’Ordenança Municipal de Sabadell i la Llei de Protecció dels Animals de Catalunya contempla que la venda d’animals amb ànim de lucre està totalment prohibida”, assegura Mònica Trujillo, membre del col·lectiu, en declaracions a NacióSabadell. És per això que aquest dimecres van decidir interposar una denúncia davant la Policia Municipal, després que els agents del cos van confirmar l’existència d’una possible infracció.
 
L’expedient sancionador, però, l’ha de tirar endavant l’Ajuntament, a través de l’assignació d’un instructor que determini si la denúncia s’ajusta a dret. En cas afirmatiu, s’iniciaria l’expedient corresponent per donar opció al denunciat a fer-hi al·legacions o aportar la seva versió dels fets, amb la possibilitat d’imposar una sanció econòmica.
 
El col·lectiu assegura que s’ha trobat amb diversos casos de venda d’animals per Internet, fet pel qual anuncien que denunciaran tots els casos que es registrin des de Sabadell.
 

Denúncia feta a Sabadell. Foto: APGS