Acord de lloguer social per als dos casos afectats de Bankia

La PAHC i l’entitat han arribat a l’entesa després de dos dies d’ocupació de dues oficines a Sabadell | Les instal·lacions de la Rambla retornen avui a la normalitat

Operaris treballant a l'oficina de Bankia de Sabadell aquest matí
Operaris treballant a l'oficina de Bankia de Sabadell aquest matí | Albert Segura
NacióSabadell
03 de febrer del 2016
Actualitzat a les 10:25h
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell i l’entitat financera Bankia han arribat a un acord per desencallar la situació que afectava una mare i un fill veïns de la capital vallesana. Finalment, les dues parts han acordat un lloguer social per a cada un d’ells, i que en el cas de la mare no l’obligarà a deixar casa seva.
 
La dona havia actuat com avaladora del seu fill en la compra d’un pis, i després de no poder fer front a les quotes de la hipoteca l’entitat financera fa fer fora l’home i va subhastar la casa de la dona. Ara, però, s’ha acordat que la dona es podrà quedar a casa seva pagant un lloguer social vitalici equivalent al 10% dels seus ingressos i que es tradueix en quotes mensuals d’uns 50€, mentre que a l’home se l’oferirà un pis a la mateixa zona on vivia.
 
Mentrestant, l’entitat financera ha posat en marxa els mecanismes per a posar en ordre l’entitat després de dos dies d’ocupació, fet que ha obligat a treballar sobretot en les superfícies on s’hi havien posat adhesius reivindicatius.