Sabadell mantindrà el tall del Passeig amb caràcter indefinit

La prova es va fer els caps de setmana de Nadal i es va allargar tot el mes de gener | Després de la bona resposta ciutadana s’ha optat per mantenir-lo fins que es prengui una decisió final

El Passeig de la Plaça Major de Sabadell
El Passeig de la Plaça Major de Sabadell | Juanma Peláez
NacióSabadell
03 de febrer del 2016
El govern de Sabadell ha decidit prorrogar de manera indefinida el tall de circulació de vehicles al Passeig de la Plaça Major els dissabtes. Després de l’èxit de la prova pilot duta a terme al Nadal, on es va registrar una bona afluència de vianants en aquest espai cèntric de la ciutat, es va optar per mantenir el tall els dissabtes de gener, i ara s’ha decidit seguir-ho fent a partir d’aquest proper cap de setmana i de manera indefinida.
 
El consistori qualifica d’èxit la resposta ciutadana, que ha ocupat el Passeig en cap de setmana en tota la seva amplitud, també l’espai que entre setmana està reservat per al trànsit rodat restringit a transport públic, serveis i càrrega i descàrrega. L’ús de l’espai ha dut al govern local a ampliar aquesta prova inicial als dissabtes que venen més enllà de gener, en la línia dels plans per rendibilitzar l’espai en benefici dels vianants en diferents punts de la ciutat.
 
Per aquest motiu, en les properes setmanes es presentaran les dades relatives a l’ús del Passeig del passat 2015 i analitzar com ha evolucionat, amb la intenció de mantenir el tall, com a mínim, fins que no es defineixi el nou projecte per aquesta zona de la ciutat. Sobre la taula quedaria la possibilitat d’estudiar ampliar el tall a altres dies de la setmana o perllongar l’àmbit del tall Rambla avall o fins la plaça Marcet.
 

Un autobús circulant entre la gent pel Passeig per Festa Major. Foto: Albert Segura


El Passeig i el seu futur
 
D’altra banda, el govern vol replantejar el projecte urbanístic per al Passeig. Si ahir transcendia que la instal·lació de la pèrgola d’Alfons Borrell quedava temporalment aparcada, el mateix passa amb la resta d’elements que hi ha projectats a hores d’ara, i que responen a la idea que va tirar endavant el govern socialista de Manuel Bustos.
 
“Volem trobar un bon projecte per al Passeig que aconsegueixi un model més enllà d0actuacions puntuals”, explica el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant. En aquesta línia, es vol fer un estudi ampli amb unes conclusions detallades sobre què ha fallat en el plantejament inicial i com convertir aquest espai “orfe de projecte” en un element principal de la ciutat: “Tot ha de partir d’una reflexió que ha de fer no només el govern, sinó tota la ciutat”, afegeix Serracant.

Imatge de la pèrgola dissenyada per Alfons Borrell. Foto: Ajuntament de Sabadell