La persona més anciana de Sabadell compleix 105 anys

Es tracta de Dolores Rastrero, nascuda a Andalusia | Compta amb 9 néts i 9 besnéts

Dolores Rastrero amb la seva filla Lola Montero
Dolores Rastrero amb la seva filla Lola Montero | Josep Melero
NacióSabadell
03 de febrer del 2016
Tal dia com avui d’ara fa 105 anys, el 3 de febrer de 1911, va néixer Dolores Rastrero Villalobos, qui avui és la persona més anciana empadronada a la ciutat de Sabadell. La dona, que viu en una residència de la ciutat, gaudeix de la bona salut que a la seva edat es pot tenir, i bufarà les espelmes amb la família.
 
Rastrero va néixer al poble de La Roda de Andalucía, “l’últim poble de Sevilla en direcció a Màlaga”, explica Pepe Melero, un dels gendres. Melero i la seva dona, Dolores, van mudar-se ara fa 50 anys del poble a Catalunya per instal·lar-se a Sabadell, com molts altres en aquella època, per buscar un futur millor.
 
Això va fer que Dolores Rastrero també es mudés amb ells a temporades: “Es va quedar vídua molt jove, tenia 52 anys, i des de llavors les seves quatre filles l’han cuidat molt, i ha anat vivint amb elles, dues de les quals són a Màlaga i les dues altres a Sabadell”, explica Josep Melero, nét de Dolores. La dona va fer els trajectes de Màlaga a Barcelona en avió fins els anys 90, quan ja no es va veure amb més forces i es va instal·lar de manera definitiva a Sabadell.
 
La família assegura que té el cap tan serè com el pot tenir una persona de tan avançada edat, i que els recorda perfectament. “A les dues filles de Màlaga triga més temps en identificar-les però ho acaba fent, amb els familiars d’aquí ens recorda sense problema”, explica en Josep. Fins i tot canta cançons antigues que recorda com si les hagués après avui mateix.
 
Tot i que en el seu DNI hi figura que fa néixer el 12 de gener febrer de 1911, ella sempre ha dit que és una “Blasa”, és a dir, que va néixer per Sant Blai, o sigui en 3 de febrer. Avui mateix la família l’acompanyarà en la festa de Carnestoltes que celebren a la residència on es troba, mentre que l’Ajuntament preveu fer-li una visita institucional el dia 12 de febrer, el dia que “oficialment” va néixer.