Denunciat un veí de Castellar per insults i amenaces a Puigdemont

Deia crides a la xarxa a “afusellar-lo i cremar-lo” | Extenia els seus insults a altres personatges públics

Carles Puigdemont, al Parlament
Carles Puigdemont, al Parlament | Adrià Costa
Ana González
02 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:03h
Els Mossos d'Esquadra han denunciat un veí de Castellar del Vallès per haver insultat i amenaçat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a través de la xarxa social Facebook. Segons publica El Punt Avui, l'acusen de delictes d'amenaces a l'autoritat i incitació a l'odi i la discriminació, castigats amb penes de fins a dos i quatre anys de presó, respectivament. 

Es tracta d'un home, d'uns 60 anys, que fa crides constants a “afusellar-lo i cremar-lo” a ell “i a tots els separatistes”, als quals qualifica de “traïdors”. L'esposa del president i la seva família també són objecte de comentaris per part de l'home, segons destaca el diari. A l'informe que acompanya la denúncia també consten els comentaris cap a altres personalitats com l'expresident del govern espanyol, Felipe González; el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; el regidor de la CUP a Barcelona Josep Garganté i el diputat de Podemos Alberto Rodríguez. També insulta la monja i activista Lucía Caram.

Els Mossos van iniciar la investigació d'ofici en detectar els insults i les amenaces que es proferien a través d'un perfil a la xarxa social amb un nom fictici. Una vegada localitzat, el van citar a les dependències policials, on es va negar a declarar. El cas està en mans del jutjat, però l'home manté actiu el perfil a les xarxes.