La pèrgola del Passeig, en suspens

L'anterior govern del PSC va encarregar a l'artista Alfons Borrell aquest element que ara podria quedar relegat indefinidament en un calaix | S'havia de començar a construir a principis d'aquets any

NacióSabadell
02 de febrer del 2016
Actualitzat a les 23:55h
Imatge de la pèrgola dissenyada per Alfons Borrell
Imatge de la pèrgola dissenyada per Alfons Borrell | Ajuntament de Sabadell
L'Ajuntament de Sabadell ha deixat temporalment aparcat el projecte per construir la pèrgola que l'artista local Alfons Borrell havia projectat per al Passeig de la Plaça Major. Es tractava d'un encàrrec de l'anterior govern del PSC, i que havia de banyar de llum i colors el tram sud del Passeig amb una estructura de 400 metres quadrats.

El nou govern local ha decidit replantejar aquest espai, que actualment ofereix una imatge molt allunyada del concepte de Passeig que en dècades anteriors ha ofert als sabadellencs, i que ha arribat a rebatejar-se popularment com a "pista d'aterratge". Amb tot, el replantejament també passa per posar en dubte els elements decoratius i ornamentals que s'havien previst, entre els quals hi figura la pèrgola d'Alfons Borrell, que amb la seva espectacular superfície havia de cobrir en cantó sud de l'espai.

Fonts del govern han confirmat a NacióSabadell que, tal i com aquest matí publica el Diari de Sabadell, el projecte està temporalment aparcat, sense haver-se seguit els procediments previstos per adjudicar la construcció de l'element. 

La pèrgola d'Alfons Borrell

Formada per vuit franges de vidres de colors canviants segons la llum, l'estructura havia de presentar una forma de serra que recordaria les antigues fàbriques tèxtils sabadellenques. Es tractaria d'un element que parteix de les propietats del color com a invasor de l'espai. Aixi, tenint el compte la situació de la plaça Major, que és de sud a nord, el projecte preveia tenyir de color les persones, el paviment i els edificis segons les estacions de l'any, l'hora del dia i l'ambient, ja sigui plujós o assolellat.
 

Imatge de com havia de quedar el Passeig amb la pèrgola instal·lada. Foto: Ajuntament de Sabadell