La PAHC anuncia l'ocupació indefinida de l'oficina de Bankia de la Rambla

L'acció s'ha fet aquest matí

Ocupació de l'oficina de Bankia a la Rambla
Ocupació de l'oficina de Bankia a la Rambla | PAHC
NacióSabadell
01 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:54h
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell ha anunciat l'ocupació de l'oficina que l'entitat financera Bankia té a la Rambla de la capital vallesana. L'acció s'ha dut a terme aquest matí, després que els organitzadors s'han concentrat a la plaça del Cinema Imperial per emprendre l'entrada a l'oficina.

L'acció s'ha fet com a resposta al cas concret d'una família de Sabadell que fa 11 anys va comprar un pis amb la signtaura d'una hipoteca amb l'actual Bankia, amb l'aval que els pares de l'home van fer. Uns anys després, va perdre el seu negoci i va intentar seguir pagant les hipoteques, fins que es va trobar amb la impossibilitat de seguir-ho fent, explica la PAHC en un comunicat.

"Després d'intentar negociar amb BANKIA una solució que mai va arribar, el juny de 2015, Bankia va vendre aquest deute a l’empresa Formentetra Debt Holdings Dac", apunta el col·lectiu, que afegeix que el passat 21 de gener la casa i el pis afectats van ser subhastats a un fons voltor. "La Salomé ara vídua i amb una discapacitat física important, fa més de 50 anys que viu en aquesta casa al barri d’Espronceda i més de 30 que ja la té pagada!", expressa el col·lectiu en referència a la mare del afectat.

Amb tot plegat, la PAHC ha decidit ocupar l'oficina de la Rambla de Sabadell per exigir que es retorni a Salomé la seva propietat i es resolgui el cas en benefcici dels afectats. L'ocupació, asseguren, té caràcter indefinit.