1 de 10
sobiranisme

La Policia Municipal de Sabadell multa un jove per dur el «CAT» a la matrícula

L'afectat és militant de la JNC | Els fets van passar dilluns a la Gran Via | L’alcalde assegura que no és objectiu del cos perseguir ningú

Fragment de la multa en què es llegeix el motiu de la mateixa | NacióSabadell
per NacióSabadell, 29 de gener de 2016 a les 10:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Policia Municipal de Sabadell va multar dilluns al vespre un jove veí de la ciutat per dur el “CAT” a la matrícula posterior del seu vehicle. Els fets van passar a la Gran Via, després que el noi s’aturés en un semàfor amb un cotxe del cos de policia local parat just darrera seu. La multa s’eleva fins els 200 euros.
 

El noi tornava a casa procedent de la feina quan després d’arrencar en el semàfor de la Gran Via a l’alçada de la carretera de Caldes, dos agents de la Policia Municipal que havien parat amb el cotxe patrulla just darrera seu van encendre els llums i li van demanar que s’aturés. “Van estar cinc minuts mirant la documentació del cotxe i finalment, en no trobar res, em van imposar una multa pel CAT de la matrícula”, explica Pau Argelaguet, el jove multat que a la vegada és militant de la JNC local.
 

Concretament, en la multa els agents van redactar que el motiu de la sanció era “No ajustar-se les plaques de matrícula del vehicle ressenyat a les prescripcions reglamentàries”. “Eren dos agents molt alts, que em van parlar en castellà i amb to intimidatori, i que em van dir que tant els feia que hi poses Catalunya, Logronyo o Madrid, que no era un tema per la independència sinó perquè s’estava alterant la matrícula”, afegeix.
 
La sanció és de 200 euros, reduïda a 100 euros si es paga en un termini breu de temps, tot i que el jove avança a NacióSabadell que té previst recórrer-la.
 
L’alcalde assegura que no es vol perseguir ningú
 
En el ple d’aquest mes de gener, el portaveu de Convergència i Unió (CiU) a l’Ajuntament de Sabadell, Carles Rossinyol, ha traslladat en el torn de precs i preguntes la situació a l’alcalde, Juli Fernàndez (ERC), lamentant que la Policia Municipal procedeixi a imposar multes contra símbols que representen el sentiment catalanista. “Deien que Sabadell havia de ser la punta de llança de l’independentisme, però es multa la gent només per dur el CAT a la matrícula”, apunta Rossinyol.
 
Fernàndez, però, assegura que la feina de la Policia Municipal és garantir la seguretat del trànsit, la convivència i perseguir l’incivisme. “No hi ha cap programa específic de la Policia Municipal per perseguir de manera orquestrada aquesta reivindicació, que no genera cap problema ni per qui el duu ni per a un tercer, i que no impossibilita la identificació correcta del vehicle”, assegura l’alcalde.
 
En aquest sentit, assegura que ha traslladat el cas a la cap de la Policia Municipal “per recordar les prioritats de la policia, ja que els recursos que tenim son limitats”.
 

 

Participació