Montse Pérez Creus és elegida nova directora de Ràdio Sabadell

El govern i el grup de CiU han votat a favor de la seva candidatura | El radiofonista Manolo Garrido era el candidat alternatiu

Montse Pérez Creus, aquest dijous al ple municipal
Montse Pérez Creus, aquest dijous al ple municipal | Albert Segura
NacióSabadell
28 de gener del 2016
Actualitzat el 29 de gener a les 17:42h
El ple de Sabadell ha elegit la periodista Montse Pérez Creus com a nova directora de Ràdio Sabadell, un càrrec que va quedar vacant des de fa gairebé dos anys i mig. La candidatura de Pérez ha rebut el suport dels grups municipals del govern (Unitat pel Canvi, ERC, Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell) i el de Convergència i Unió (CiU), rebent els 18 vots necessaris perquè la proposta prosperés.
 
La seva elecció ha ocupat el primer punt de debat de la tarda del ple d’aquest mes de gener, on els grups defensors de la candidatura i els detractors han mostrat obertament els seus posicionaments. El regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació, Miquel Soler, ha assegurat que la proposta de Pérez Creus responia a la pluralitat que es necessita en el mitjà públic, i que es tracta d’una decisió que permetrà iniciar una nova etapa un cop analitzats els criteris aplicats en els darrers anys.
 
“Tenim la responsabilitat de desencallar una situació que no pot seguir més temps, amb una ràdio que tingui una estructura sòlida, independent i plural, i molt connectada amb el seu territori”, ha expressat Soler. Esteban Gesa (PP) ha considerat que el més adient era reiniciar el procés d’elecció del nou director després que en l’anterior mandat no es va poder tirar endavant la proposta presentada, una postura que també comparteix Joan Garcia (Ciutadans) perquè no van poder participar en el procés d’elecció del candidat donat que no tenien representació a l’Ajuntament.
 
Pel seu cantó, Josep Ayuso (PSC) ha insistit en el seu suport a la candidatura de Manolo Garrido perquè era el que més vots va aconseguir en la votació celebrada en l’anterior mandat: “No dubtem dels mèrits ni la professionalitat de la senyora Pérez, però en el marc d’un procés de participació obert i públic va quedar en segona posició”, ha recordat.
 
Toni Font (CiU) ha manifestat el seu suport a la candidatura de Pérez Creus, recordant que la ràdio “no va bé”, i que entre d’altres no s’ha fet un estudi d’audiència amb cara i ulls que, entre d’altres, ha impedit que es pugui captar publicitat per sostenir econòmicament el mitjà.
 

Manolo Garrido, durant el debat en el ple. Foto: Albert Segura


 
Montse Pérez Creus
 
La nova directora de Ràdio Sabadell ja va estar vinculada amb el mitjà entre els anys 1983 i 1988, quan va ser redactora i productora de continguts de l’emissora sabadellenca i de Ràdio Castellar. Posteriorment va ser informadora del trànsit i redactora de Radio Trafic (1988 -1990) i redactora i cap de secció a Ràdio Barcelona (1990-1999).
 
Més tard també va ser assessora de comunicació i cap de premsa d’Urbanisme i de la primera Tinència d’Alcaldia a l’Ajuntament de Barcelona (2000-2006), per posteriorment ser directora de continguts d’ONA Catalana (2006-2011) i tornar a Ràdio Barcelona com a gestora de continguts digitals (2011-2012). Posteriorment ha estat consultora de comunicació i professora associada a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 

Montse Pérez Creus i Manolo Garrido, després de l'elecció de la nova directora. Foto: Albert Segura