Les tarifes municipals de 2016 i la direcció de Ràdio Sabadell marquen el ple de gener

La concessió de Cal Balsach també s’abordarà en la sessió ordinària | El regidor portaveu de Ciutadans, Joan García, renuncia avui a l’acta

Moment del ple del mes de desembre
Moment del ple del mes de desembre | Albert Segura
Redacció
28 de gener del 2016
Actualitzat el 29 de gener a les 0:09h
El 2016 s’estrena a l’Ajuntament de Sabadell amb un nou ple ordinari, que se celebra aquesta tarda a les 17.00 hores. Entre els temes més destacats hi despunten les tarifes públiques per al vigent any o la direcció de Ràdio Sabadell.
 
Tarifes
 
El ple debatrà les tarifes corresponents a l’aigua, el transport públic (concretament el bus urbà), el gimnàs, els bucs d’assaig. Pel que fa a l’aigua i el transport públic, el govern municipal proposarà una congelació de les tarifes per al 2016, mentre que el gimnàs municipal experimentarà una lleugera baixada. La tarifa dels bucs d’assaig de l’Estruch, en canvi, preveu un increment del 0,1%.
 
Ràdio Sabadell, nova direcció
 
Després de gairebé dos anys i mig del procés de selecció per escollir la nova direcció de Ràdio Sabadell, el ple portarà a aprovació la proposta per dirigir el mitjà municipal. El govern proposarà el nom de Montse Pérez Creus, que en la votació del Consell Consultiu i Assessor va ser la segona persona amb més suports, darrera de Manolo Garrido. El procés es va encallar per pugnes polítiques que han fet que el mitjà hagi estat des de llavors sense un director oficial, si bé hi ha hagut una marcada línia directiva que ha marcat les directrius de la ràdio municipal. Per prosperar la proposta de Pérez Creus caldrà obtenir el suport de dos terços del ple; en cas de no obtenir-lo, es nomenaria director Garrido.
 
Cal Balsach
 
En la sessió ordinària d’aquest dijous també es tractarà la concessió administrativa de Cal Balsach per crear el Casal El Tallaret, i proposar, així, l’ús d’espais de l’equipament en la nau nord. De la mateixa manera, també es permetrà admetre a tràmit l’expedient de contractació i aprovar el plec de clàusules corresponent. 

Adéu a Joan García

D'altra banda, en acabar el ple, es procedirà a formalitzar la renúncia a l'acta de regidor del portaveu del grup municipal de Ciutadans, Joan García, que ho fa per centrar-se en l'activitat com a diputat al Parlament de Catalunya.