Les escoles del Vallès s'interessen més per l'educació ambiental

Fins al moment ja s’han programat 164 activitats per part del Consorci per a la Gestió de Residus

Redacció
28 de gener del 2016
Coincidint amb el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, que es celebra el 26 de gener, el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha fet públiques les dades sobre les activitats educatives que han estat sol·licitades per les escoles de la comarca.

Fins al moment ja s’han programat 164 activitats, mentre que el curs 2014- 2015 se’n van programar 141 en total. Es preveu que fins al mes de juny pugui augmentar més encara aquesta xifra. L’activitat amb més demanda són les visites al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, situat a Vacarisses, que ja només disposa de quatre dates lliures.

En aquestes visites es fa una explicació dinàmica del destí de cada residu i seguidament el grup classe es divideix en dos que fan dues activitats en paral·lel. D’una banda es fa una visita a les instal·lacions i de l’altre es realitza un taller de reutilització de residus. En total l’activitat s’allarga unes 3 hores i no suposa cap cost pels centres educatius, inclòs el transport. Una altra activitat amb força demanda són els Tallers de Compostatge que es fan a les escoles i que ja se n’han programat 34.

En aquest cas es tracta d’una activitat dirigida al cicle mitjà i superior d’educació primària. Per als cursos d’educació infantil i primària també estan agendades 16 visites de la Deixalleria Mòbil a les escoles. D’altra banda, els instituts han sol·licitat ja 21 tallers per realitzar sabó a partir d’oli usat, dirigits als cursos d’ESO i de Batxillerat.

També dirigida als i les alumnes de Batxillerat i segons cicle d’ESO es realitza la Pràctica de Biometenització a les instal·lacions de la planta de Can Barba. Aquest divendres es realitza una de les cinc pràctiques que fins al moment estan programades. En aquesta activitat es fa una visita a la planta i un experiment pràctic de producció de biogàs a partir de residus orgànics al laboratori de la instal·lació.