Sis detinguts pel gran robatori de coure que va provocar el caos a Rodalies

Van ser arrestats dimarts a la nit quan intentaven perpetrar una altra sostracció a l'Espluga de Francolí, segons ha informat el conseller d'Interior, Jordi Jané | L'incident va afectar milers de passatgers de les línies R2 , R8 i R11

Redacció
27 de gener del 2016
Actualitzat el 28 de gener a les 20:23h
Els Mossos d'Esquadra han detingut sis membres de la banda presumptament responsable del gran robatori de coure del 15 de desembre a Santa Perpètua de Mogoda (el Vallès Occidental) que va afectar milers d'usuaris del servei de Rodalies.

En declaracions als mitjans aquest dimecres, el conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha explicat que van ser arrestats dimarts a la nit quan intentaven perpetrar una altra sostracció de coure a l'Espluga de Francolím (la Conca de Barberà), després que els Mossos portessin diversos dies seguint-los.

Els detinguts són tots de nacionalitat espanyola, amb d'entre 25 i 40 anys, i que, pel seu "modus operandi" i patró de conducta, "fa pensar que han comès com a mínim 20 importants robatoris de coure" a Catalunya.

Caos a Rodalies

El robatori de 350 metres de coure entre les estacions de tren de Mollet i La Llagosta va provocar que caigués una línia d'alta tensió sobre una de baixa i va causar un incendi cremant completament ordinadors i sistemes de refrigeració. Les infraestructures calcinades van ser xifrades amb un cost de més de 30 milions d'euros.

El robatori va afectar milers de passatgers de les línies R2, R8 i R11. Precisament aquest dilluns Rodalies va informar que l'R8 recuperarà el servei habitual el pròxim dimarts 2 de febrer, una vegada finalitzada la reparació dels danys en l'àmbit de la bifurcació Mollet.