CiU denuncia que el govern no els respon

Asseguren que l’executiu incompleix el ROM amb un retard superior al permès per reglament| L’alcalde assegura que s’intenten complir sempre els terminis

Redacció
27 de gener del 2016
Actualitzat a les 15:17h
El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) a l’Ajuntament de Sabadell denuncia que el govern municipal incompleix el Reglament Orgànic Municipal (ROM) i no respon totes les preguntes que li formula l’oposició. En aquesta línia, asseguren que de les 62 preguntes que han formulat des de l’inici del mandat una vintena encara són pendents de resposta, fet que consideren “un menyspreu” a l’oposició.
 
Segons la formació, els retards en les respostes arriben als 80 dies, sobrepassant el màxim de 4 dies hàbils que estableix el reglament local. CiU recorda en un comunicat, a més, que l’Entesa per Sabadell,que és al govern a través del grup municipal de la Crida per Sabadell, el passat juliol del 2008 van recórrer al Síndic de Greuges de Catalunya per exposar-li una queixa per la sistemàtica actitud del govern municipal, obstaculitzant i negant el dret a la informació dels càrrecs electes.
 
“Resulta molt poc coherent i seriós que allò que membres del govern municipal criticaven durament i amb raó quan estaven a l’oposició, ho estiguin fent ara quan tenen responsabilitat de govern”, assenyala el portaveu del grup municipal, Carles Rossinyol.
 
El govern es defensa
 
L’alcalde, Juli Fernàndez, assegura que no coneix el cas en qüestió però que des del govern s’intenta sempre resoldre tots els aspectes vinculats amb els temps marcats quan toca. “Intentem complir els terminis de resposta a les preguntes, hi ha un número elevat, els tècnics tenen el que tenen, però m’interessaré per la situació d’aquestes preguntes pendents i quines són”, ha afegit.