​El Taulí de Sabadell es prepara per assumir 2.600 intervencions més

Es tracta en part del resultat d'evitar les derivacions a la Clinica del Vallès

Ana González
27 de gener del 2016
Actualitzat el 29 de febrer a les 12:19h
Façana de l'hospital de Sabadell
Façana de l'hospital de Sabadell | Norma Vidal
L'Hospital Parc Taulí de Sabadell treballa des de fa mesos per fer front a un nou escenari: absorbir 2.600 intervencions quirúrgiques i un milier d'hospitalitzacions més a l'any. El centre sabadellenc ha rebut instruccions del Servei Català de la Salut (CatSalut) de preparar-se per tornar a assumir les derivacions que fins ara fa a la Clínica del Vallès, del grup Quirónsalud. 

Segons han explicat a NacióSabadell fonts de l'Hospital Parc Taulí, això implicarà ampliar horaris de personal, contractaccions i incrementar les horaris dels quiròfans, especialment durant les tardes. Tot i que el centre encara no ha concretat els recursos necessaris, la mesura ha estat ben rebuda per la Plataforma Assembleària de Treballadores del Taulí, que juntament amb el comité d'empresa i la Federació d'Associacions de Veïns han reclamat en diverses ocasions posar fi a les derivacions cap a centres privats. "És bo per a la sanitat", ha afirmat a NacióSabadell una de les seves membres, María Jesús Merino, que veu així com "tot el que vam deixar de fer ho tornarem a fer".

Una visió compartida per l'alcade de Sabadell, Juli Fernàndez, que ha recordat que la voluntat del govern municipal és des del primer dia recuperar l'activitat de les derivacions i que això  "sigui una realitat el més aviat possible". Tot i això, el consistori no ha posat llum sobre com es resoldrà la finalització de les derivacions a la Clínica del Vallès, fet que es farà públic més endavant, ha dit Fernàndez.

L'Hospital Parc Taulí també deriva pacients a l'Hospital General de Catalunya, també del grup Quirónsalud. De moment, però, en aquest cas encara no ha rebut instruccions per part del CatSalut.